Yeni discusum yem yemiyor !
Arkadaşlar bu ilk discus deneyimim yeni hazırladığım akvaryumuma 8 cm boylarında 2 discus aldım, resimdede görülen kırmızı discusum geldiğinden beri yaklaşık bir haftadır yem yemiyor, hızlı solunum yapıyor ve görülen pozisyonda su yüzeyinde bekliyor genelde, dış görünüşünde bir gariplik yok, diğer mavi discusum ise gayet sağlıklı ve yemleniyor, sizce problem nedir ve ne yapılabilir. Şimdiden teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Balığınız su değişimine bağlı olarak ozmatik şok yaşamış. Akvaryumun suyuna çeşme suyu ekleyip. Tuz kullanırsanız geç kalınmamışsa iyileşecektir. Suyun damacana suyu oluşu ph şında düşük olması balığın yüksek ph tan düşük ph şa raslaması bu balıklarda ölümlere sebeb olabilmekte. Tabi bu her balık içinde aynı şey değil balığın kuvvetli oluşu bunu tolere etmesine yardımcı olur.
Oktay Bey bakteri kültürü eklemenizin faydasıda var zararıda, bakteri kültürü suyun oturmasına yardımcı olurken suyun değerlerinide yukarı çekmekte. Sadece dinlenmiş çeşme suyu kullanın, size tuz kullanmanızı söyledim ama şimdi kullanmayın diyorum. Kültürü kullandığınızdan haberim yoktu. O yüzden sadece çeşme suyu kullanmanız belli bir süre sonra işe yarar sanırım. Değerlerde normale dönecektir.