Yeni discus ve isteksizlik ?
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2007 11:14
Arkadaşlar sorum belki biraz abes olacak ama insan tereddüt ediyor. Konu şöyle: Bir hafta önce yeni uv filtremi alıp tanka adapte ettiğim 4 yeni discusumdan 15 cm lik snakeskin im keyfi yerine olmasına ve herhangi bir hastalık belirtisi göstermemesine rağmen yemlenmeyi reddediyor. Diğerleri gayet uyum sağladılar ikinci günden itibaren yemlemeye başladım ve hepsi gayet iştahlı şekilde yemlerini tüketiyorlar. Akvaryum ısım aldığım yerinkiyle aynı ve sabit, nitrat değerlerim çok iyi düzeyde günlük dip çekimi ve haftada iki kez %20 su tazeliyorum. Buna rağmen diğerleriyle canlı şekilde yüzen ve fiziksel sağlığı iyi görünen snakeskinim yemlenmeyi reddediyor ve diğer balıklardan uzaklaşıyor. Şimdiye kadar sadece riccia larımı tırtıkladığını gördüm. Haşlanmış ıspanak verdim yemedi, pul yeme bakmadı bile yengeç etine hepsi deliriyor bu önüne düşse bile bakmıyor. Canlı yem bile yemiyor. Sürekli gözetim altında tutuyorum ki ilaç tedavisine başlayayım diye ama şu anda bir belirti göstermiyor. Dışkısı gayet normal birşey yememsine rağmen. Şimdi bu konuda ne yapmalıyım sizce ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2007 11:54
Sabredemedim gittim eczaneden şırınga aldım ağızdan flagyl tedavisine başlamayı düşünüyorum, iç parazitse ve ilerlerse üzülürüm doğrusu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2007 12:10
Arkadaşım dur hemen lambur lumbur bişeyler yapma. Discus dediğin balık ha deyince ölmez. Biraz bekle sabret ve eğer bir hastalık varsa şayet ona göre müdahale et yanlış müdahale daha kötü yapar. Diyorsunki gayet sağlıklı gözüküyor o balıkla uğraşmaya başlarsan strese girebilir. Daha kötü sonuçlar alırsın. Benim 6 cm lik discus yavrum 3 aydan beri solungaç kurdu ve iç parazitle mucadele veriyor ne yaptıysam halen devam ediyordu. En sonunda kendi haline bıraktım ve şu bir haftadan beri yem yemeye gezinmeye başladı. Sende öle yap demiyorum ama yanlış müdahale daha kötü sonuçlar verir. Birazdaha sabret ve müdahaleni ona göre yap.
Saygılarla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2007 12:12
Ayrıca iç parazit gözlenen balıklarda. Durgunluk bir yerde sabit bekleme kararma karın çöküklüğü ve zayıflama meydana gelir. Eğer bu belirtilerden bir şey varsa ki şayet kesin karar vermelisin ona göre mudahale yap. Boşu boşuna balığıda strese sokma kendinide.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2007 14:18
Takım komutanı sindirmiş, korkutmuş olabilir, yemden bu yüzden kesilebilir dayak yediyse...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2007 18:08
Benim de aklıma gelmedi değil ama normalde diğerleri ile bir çekişmeye girdiğini görmedim ama olabilirde. Böyle bir durumda ne tavsiye edersiniz kendi aralarındakı hiyerarşi oturunca geçer ve yamlemeye başlarmı acaba ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2007 22:41
Balığınızda kararma renklerde bozulma zayıflama karın çekilmesi gibi belirtiler yoksa fazla kurcalamayın derim..Karantina akvaryumunuz varsa oraya alın orada gözlemleyin.Hastalık varsa diğerlerine bulaşmamış olur böylelikle..Bazen uzun zaman sağlıklı olan balıklarımda iştahsızlık görülüyor..Fazla üstüne düşmüyorum..Genelde kendiliğinden geçiyor..Ama dediğim gibi yukarıda ilk cümlede bahsettiğim belirtiler varsa ilaç tedavisi olmadan düzelmesi beklenmemeli..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir