Yeni Başlayanlara Benim Önerilerim.
Discus inanılmaz bir balık. İster inanın ister inanmayın balıklarımla aramda bir diyalog var. Ruh halime göre onlarında tavırları değişiklik göseriyor. Lafı çok duygusallaştırmadan tecrübelerimi size aktarmak istiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
3-4 cm'lik discus alırken bir takım riskleri de göz önüne almış olmaz mıyız ? Bunun yerine 1-2 cm daha gelişmiş discus almak bana çok daha mantıklı görünüyor. Canlı yem vermeyin derken sanırımım tubifex'i kasttettiniz. Su piresi, kan kurdu ve gammarus gibi canlı yemler sterillik bakımından kullanılabilir gözüküyor. Sera'nın yemlerinin kabızlık yaptığına şahit olmadım. Bende tetra bits içerisine karıştırıp veriyorum. Su dinlendirme konusunda ise size sonuna kadar katılıyorum. Hatta müsadenizle bir ekleme yapmak istiyorum. Dinlendirdiğiniz suyu imkanınız varsa bir hava hortumu vasıtasıyla havalandırın. Su sıcaklığı hususunda da bir ekleme yapmak isterim. Şu anda tank ısım 28.7 derece. 30 derecede bazı siliatların kötü su şartı oluşursa aktifleşmesinin önüne geçiyoruz fakat okuduğum kadarıyla uv filitre kullanımında bunun da kısmen önüne geçmek mümkün olabiliyor. Ben ısıyı düşük tutmaktan yana kullandım tercihimi. Dip çekim sıklığını da balık sayısı-tank büyüklüğü ile orantılı bir durum olduğundan değişebilir diye yorumluyorum. Mesela ben haftada bir %40 değiştiriyorum.12,13,14,15. maddelere sonuna kadar katılıyorum. Özellikle loş bir aydınlatma sağladığınızda hem discuslar mutlu oluyorlar hemde siz inanılmaz bir seyir zevki elde ediyorsunuz.
Ben yaklaşık sekiz yıldır sadece sera kulllanıyorum ve çok memnunum.UV filitrem var fakat hiç kullanmıyorum.Su sıcaklığım yaklaşık 26.7 derece de,böylelikle sudaki kokuşmayı önlüyorum.Geri kalan herşey sizlerinki gibi fakat şunu söylemeliyim diskus lar nasıl alışısa o şekilde gider.Benim yavrularımdan geçen sene alan Hasan arkadaşımın başına şöyle bir olay geldi;Evinde elektrik kesmiş yaklaşık 12 saat, su sıcaklığı 14 dereceye kadar düşmüş ve balıklarının hiç birine en ufak bir zarar gelmemiş.Ayrıca mehmetcan diye bir arkadaşımda da vardı ondada aynı sorun çıkmış su sıcaklıkları düşmesine rağmen balıklarına en ufak bir sorun olmamış.Bende geçen sene Aralık ayına kadar ısıtıcı kullanmadım.Evim kaloriferli yaklaşık sıcaklık 23 derece ve balıklarım gayet iyiydiler.Saygılarımla
(ki yerli uretimde yok) dekoratiftir sadece.