Yeni başlayanlara Amerikan önerileri
Şimdi ilk sorumuz neden amerikan cichlidleri?
sert amerikan cichlidleri genel olarak su şartlarını rahatlıkla tolere edebilen dayanıklı balıklardır.Genelde olumsuz olan tek özellikleri aşırı büyüdüklerinden büyük akvaryumlar istemeleri ve diğer balıklara ve eşlerine karşı sert olmalarıdır.Bu açıdan da birçok tür karma akvaryumlara uygun değildir.Ama mesela 1.25lik 50cm yüksekliğe sahip güzel dekore edilmiş bir tankta rahatlıkla zebra,gt,texas gibi türlerden karma yapabilirsiniz.Aslında bu balıkları karma akvaryumda beslemeye gerek de yok.Neden derseniz karma akvaryumu ne için kurarız?Renk çeşitliliği değilmi?Amerikanlar zaten bu çeşitliliğe fazlasıyla sahipBuyurun green terror:
Tablo gibi görünümüyle texasımız:
Şirinlik abidesi severum:
Jack Dempsey:
Tek geçerim karmaya lüzum yok diyenlere midas ve Flower horn:
Red Terror:
Red devil:
Jaguar:
Ateş ağız:
amerikanlara soğuk bakılmasının nedeni genel olarak yukarda da belirttiğimiz üzere sertlikleridir.Yalnız şunu da unutmayalım.amerikanlar kadar hastalıklara vb dayanıklı,zeki,çabuk büyüyen ve üreyen,resimlerden gördüğünüz üzere canlı renklere sahip bir sınıf bence yoktur.
Birçok balık sadece "yemi" tanırken amerikanlar "sahiplerini" tanırlar,akvaryuma siz yaklaşırsanız hepsi tepeye çıkar,onlara dokunmanıza sevmenize bile izin verirler,başkası yaklaşınca da hepsi bir köşeye çekilirler.
Önemli olan onlarla ilgili herşeyi bilerek akvaryumunuza almak ve beslerken dikkatli olmaktır.Evet,belki biraz deneyim ister,ama deneyim eksiği olan kullanıcılarında bu forum vasıtasıyla amerikanları hakkında her türlü bilgiyi bulabilecekleri aşikardır.Yani yeni de başlasanız eski hobici de olsanız sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.
Özellikle de üretim düşünen arkadaşlar için amerikanlar biçilmiş kaftandır,uygun çift,ideal ısı,ve güçlü filtrasyon olduktan sonra rahatlıkla yavru alırsınız,yavrularına bakmalarını,onları size karşı dahi kollamalarını izlemek bile ayrı bir mutluluktur.Diğer türlere göre yavrularının hayatta kalma oranı da yüksektir.amerikanlar hakkında detaylı olarak tanıtımların yer aldığı bölümlerimiz:
Güney amerika: http://www.akvaryum.com/balik.asp?id=4
Orta amerika: http://www.akvaryum.com/balik.asp?id=88
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Güzel bir başlık ama tecrübe gerektirmeleri de bir sorun diye düşünüyorum.
Aynı şekilde japon balıklarıda rengarenk bir tür. Bakımı kolay, ucuz ve şirinler. Japonlar da pek önerilmiyor. Acaba eskiden beri çok bilinmesinden mi? İhsan bey sizin soruya saplama yapıp bende aklımdakini sorayım dedim.
Güzel bir başlık ama tecrübe gerektirmeleri de bir sorun diye düşünüyorum.[/QUOTE]
Tecrübe olayının çaresini zaten belirttim monster üstadım,emin olun bir leleupi veya tropheus türlerinden çok ama çok daha az tecrübe isterler,çünkü su şartlarına dayanıklıdırlar.
Adem bey japon zaten çokça besleniyor.Beslenmesindeki en büyük neden de ucuz olması.Ve ne yazıktır ki bunun için en çok beslendiği yerler küçücük fanuslar
Güzel bir başlık ama tecrübe gerektirmeleri de bir sorun diye düşünüyorum.[/QUOTE]
Tecrübe olayının çaresini zaten belirttim monster üstadım,emin olun bir leleupi veya tropheus türlerinden çok ama çok daha az tecrübe isterler,çünkü su şartlarına dayanıklıdırlar.
Adem bey japon zaten çokça besleniyor.Beslenmesindeki en büyük neden de ucuz olması.Ve ne yazıktır ki bunun için en çok beslendiği yerler küçücük fanuslar
Fanus işinin faili akvaryumcular bence. Fanusta balık beslenmez diyerek bilinçlendirseler, onun yerine akvaryum verelim deseler sorun çözülür. Bence japon besleyen sayısı Malawicilerden az.
Fanus işinin faili akvaryumcular bence. Fanusta balık beslenmez diyerek bilinçlendirseler, onun yerine akvaryum verelim deseler sorun çözülür. Bence japon besleyen sayısı Malawicilerden az.
[/QUOTE] Öyle deseler ellerine daha fazla para geçecek haberleri yok.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir