yenı baslayan bırıne yardım
Selam arkadaslar.
Benim akvaryumumda su an
1 japon
1batos
1 kopek balıgı
3 kırmızı tetra
2 sıyah tetra
6 lepısdes (tahmını 1 erkek 5 dısı)
2 melek
1 sarı botos (cınsını bılmıyorum ama akvaryumcunun dedıgıne gore seytan vatos dıyor kımılerıde cıklet batos dıyor sarı renkde ve son derece hırcın bı balık )
2 copcu
8 adet de molı ve velıfera (alırken cıft almısdım bunları )
1 adetde guragmı
80cm lık bır akvaryumda beslıyorum bunların hepsını
molıler ve lepısdeslerımın karsı oldukca sıs tetralerında 2 tanesı sanırım hamıle akvaryumun ısısını bıraz yukselttım ve oldukca fazla bıtkı koydum
hatta hızımı alamadım ve bırazda folyo kagıdı ıle sunı bıtkı yapdım. Ama hala bı yavru alabılmıs deyılım.Sızlerden rıcam bana ne gıbı tavsıyelerde bulunursunuz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryumunuzda birbirine uygun olmayan türler var belkide bu yüzden yavru alamamışsınızdır. Belki de almışsınızdır da melek sizin görmenize fırsat vermemiştir. Balık türlerinizin bazılarını elden çıkarmanızı önerebilirim. Folyadan yapmış olduğunuz bitkinin de balıkların üremeleri adına pek bişey katmayacağı düşüncesindeyim. (Ama sizin gözünüze hoş geliyorsa sorun yok.)
Bir diğer konu da tetralar. Balıklarınız çok büyük ihtimalle hamile değil de kabızdır veya fazla yemleniyorlardır.
Selam,
Molilerimden birini bugün kaybettim.Hamile olduğunu düsündüğüm bi balıkdı.Bir anda öldüğünü farkettim.Diyer moli ve lepisteslerim hala doğum yapmadılar.Acaba doğum olduda ben mi görmedim diye düşünüyorum ama hala karınları şiş.Aklıma kabızlık geliyor ,takip eddigim kadarı ile öyle birsey yok.Lepisdesin birini 2 gun boyunca yavruluğa koydum ama bi netice alamadım.
Yardımlarınızı bekliyorum saygılar,
Akvaryumunuzda birbirine uygun olmayan türler var belkide bu yüzden yavru alamamışsınızdır. Belki de almışsınızdır da melek sizin görmenize fırsat vermemiştir. Balık türlerinizin bazılarını elden çıkarmanızı önerebilirim. Folyadan yapmış olduğunuz bitkinin de balıkların üremeleri adına pek bişey katmayacağı düşüncesindeyim. (Ama sizin gözünüze hoş geliyorsa sorun yok.)
Bende bu düşüncelere katılıyorum.Örneğin lepistes ile japon yaşayamazlar.
Lepistes+Japon+Melek bir arada yaşatılmamalıdır. Özellikle melek... Bence de yavrulamış olabilirler ama melekler afiyetle yemişlerdir. Bence akvaryumunuzdaki türleri uygun hale getirin. Bitkilendirmeniz iyi olmuş.
Saygılar.
Bende bu düşüncelere katılıyorum.Örneğin lepistes ile japon yaşayamazlar.
Kardeşim Bu arkadaşlara aynen katılıyorum sana çook güzel izah etmişler başka söze gerek yok sayggılar
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bugun japon ve köpekbalığını akvaryumcuma iade ettim.Sadece melek kaldı canlidoguran disinda.Onlarida yarın vereceğim
Yanliz bende 5 adet de tetra var (siyah ve kırmızı)
Canlidoğuranlar ve tetralar uyumlumudur .Kücükçöpçü ve batosun da zararı olurmu.
Tetralar da pek sorun çıkartmaz yalnız canlı doğuranların yavrularını mideye indirebilirler.
arakdaşım senin akvaryum tam bi savaş elemanları dolu japonlar la lepiste ve moli ler durmaz japonların kuyruklarını yerler ha bi de beta lar aynı ortamda durmazlar tekini al bence içinden teki dursun bişey yapmaz japonlara ok sana kolay gelsin