Yeni Az Bitkili Discus Tankım Yorumlarınız
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Öncelikle paragrafa yanıt vereyim.Umarım bitkili tankta yavru discus büyütmeyi düşünmüyorsunuz?Zira bitkiler mineralleri kullanacağı için büyümelerinde sorun olacaktır.Dip çekimi yapabilmeniz için cama cam akvaryum kullanmalısınız buda ayrı bir boyut.Kırmızı bitkileri 30-32 derecede yetiştirmeniz güç olacaktır.
Şimdi sorulara gelelim.
1-Cama cam tavsiyemdir
2-Cüce vatoz discuslarınızın mukozasının tadında bakmaya can atacaktır.
3-Sayı büyük almanız gerekeceğinden fazla.
4-Kullanılabilir
5-Havalandırma amaçlı ise takoz filtreler bu amaca hizmet eder
6-Yeterli
7-İyi olur.Herhangi bir işlem yapmazsanız nitrifikasyon bakterileriniz 10-15 güne hazır olur.
8-Çok miktarda olmamak kaydıyla ekleyebilirsiniz.Tabiki cama cam ve bitkisiz tanka
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Bir kaç sorum daha olucak. Dün akvaryumun suyunu çektim içerisindeki taşları çıkardım kumu çıkardım. Dış filitremi yıkadım iç filitreyi akıntı sevmedikleri için çıkardım. Tabana hava taşını yerleştirdim. Bir kaç tane ufak mango köküm vardı onlarıda yerleştirdim. Suyu çeşmeden direk olarak bastım. Bit tatlı kaşığı kaya tuzu attım. Bir kaç damlada contra metil mavisi sıktım. Isıtıcımı 28 derecede sabitledim ve çalışmaya bıraktım. Daha başka ne yapmalıyım acaba bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Bu arada alacağım balıkların boyları su bardağı ağzı kadar rengini almış ve oturmuş YERLİ DİSCUS olucaktır.
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Bir kaç sorum daha olucak. Dün akvaryumun suyunu çektim içerisindeki taşları çıkardım kumu çıkardım. Dış filitremi yıkadım iç filitreyi akıntı sevmedikleri için çıkardım. Tabana hava taşını yerleştirdim. Bir kaç tane ufak mango köküm vardı onlarıda yerleştirdim. Suyu çeşmeden direk olarak bastım. Bit tatlı kaşığı kaya tuzu attım. Bir kaç damlada contra metil mavisi sıktım. Isıtıcımı 28 derecede sabitledim ve çalışmaya bıraktım. Daha başka ne yapmalıyım acaba bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Bu arada alacağım balıkların boyları su bardağı ağzı kadar rengini almış ve oturmuş YERLİ DİSCUS olucaktır.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir