Yeni Akvaryumda Belirsiz Canlı
Gönderim Zamanı: 22 Saat 2 Dakika önce
Merhabalar, akvaryum hobisine yeni başladım. Ufak bir akvaryumum var. 7-8 adet bitki alıp diktim, ayrıca 5 adette karides var. Henüz balık yok. Bu gün camda fark ettim, akvaryum camında ufak pirinç tanesi kadar böcek gibi canlılar var. 3 tane buldum akvaryumdan çıkarttım. Sizce nedir bunlar, ilaç falan kullanmak gerekir mi? Tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.[IMG]null[/IMG][IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258348/210420250058401.jpg[/IMG][EDIT]Tolga12345,2025-04-21 00:59:48[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Saat 4 Dakika önce
Selamlar, adi salyangoza benziyor. Tek bir fotoğraf görünüyor diğerlerinde upload sorunu var gibi. diğerlerini de görebilmek daha iyi olur tanımlama açısından.
Gönderim Zamanı: 14 Saat 60 Dakika önce
[QUOTE=Tolga12345]Merhabalar, akvaryum hobisine yeni başladım. Ufak bir akvaryumum var. 7-8 adet bitki alıp diktim, ayrıca 5 adette karides var. Henüz balık yok. Bu gün camda fark ettim, akvaryum camında ufak pirinç tanesi kadar böcek gibi canlılar var. 3 tane buldum akvaryumdan çıkarttım. Sizce nedir bunlar, ilaç falan kullanmak gerekir mi? Tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.[IMG]null[/IMG][IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258348/210420250058401.jpg[/IMG][/QUOTE]
Adi salyangoz dediğimiz, hızlı çoğalan ve istilacı bier salyangoz türü...
Akvaryum canlılarına veya bitkilere zararı yoktur ama birçok hobici görsel olarak rahatız olur.
Muhtemelen aldığınız bitkiler ile gelmiştir. Genelde bitkideki yumurtalarla veya yaprak aralarında çok küçük halde gelip ürerler.
Sizi rahatsız ederse akvaryuma, her 10 litre için 1 adet helena katil salyangoz eklerseniz kısa sürede yok edeceklerdir. [:3]
Adi salyangoz dediğimiz, hızlı çoğalan ve istilacı bier salyangoz türü...
Akvaryum canlılarına veya bitkilere zararı yoktur ama birçok hobici görsel olarak rahatız olur.
Muhtemelen aldığınız bitkiler ile gelmiştir. Genelde bitkideki yumurtalarla veya yaprak aralarında çok küçük halde gelip ürerler.
Sizi rahatsız ederse akvaryuma, her 10 litre için 1 adet helena katil salyangoz eklerseniz kısa sürede yok edeceklerdir. [:3]