yeni akvaryum malzeme yardimi
arkadaslar 80 lt lik akvaryum kullaniyordum. semtimizde bir esnafin oglunun bir akvrayumu vardi. oglu isviçreye gittikten sonra. adam akvaryumda bir sene japon bkamis ve sonunda artik su on santime inipte tüm blaiklar ölene kadar ilgilenmemis. simdi akvaryum bir çok pis bir durumda ikincisi dis kisimda paslanmalar metal çerçevelerinde.
bu akvaryumu rica ettim bana verdi.
150*50*50 akvaryumun boyutlari.
1. deterjan kullanmanin zararli oldugu söyleniyor peki bir senedir temizlenmemis bu akvaryumu neyle temizleyebilirim ?
2. bu akvaryuma gerekli olan malzemeleri (kaliteli almayi düsünüyorum bir kez almak için) fiyatlariyla beraber yazabilir misiniz?
3. akvaryumun daha önce bir kere patladigini ve tamir ettirdigini söyledi bu neden olabilir. takribi 380 lt alan bu akvaryum patlarsa apartmani sel götürür. buna karsi akvaryum nasil elden geçiriliyor?
4. bir yetiskin chiclid için kaç lt hesabi yapmaliyim. (sari prenses, beyaz prenses, ahli, papagan )
5. özellikle kum olarak ne renk, ne tür , ne marka önerirsiniz?
simdiden çok tesekkür ederim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
kum olarak ph yi yüksek tutsun diye mercan kirigida kullanabilirsiniz..
sayi olarak: sizin kavaryum 375 liter 1 kilo balik için 150 litre yani 375/150=2,5 kilo balik bir baligin 100 gram oldugunu düsünürsek siz o akvaryumda 25 tane büyük boy cichlide bakarsiniz..
bu islem sadece tatli su içindir deniz akvaryumunda bu farklidir..