Yeni akvaryum kuracağım lütfen yardım.
Merhaba, ben yeni bir akvaryum kurmak istiyorum.Daha önce hiç akvaryumum olmad
ı. Alacağım akvaryum belli 80cm genişliğinde yaklaşık 30cm yüksekliğinde.İçinde beslemek istediğim balıkların görünümü güzel,kolay beslenebilen ve çok çeşitli olmasını istiyorum.Fakat bu konuda hiçbir bilgim yok.Hangi balıklar uyumludur,hangi tür zemine uygundurlar,hangi bitkiler gereklidir... Bu konular hakkında bir bilgim yok.Bana sorularım hakkında yardımcı olmanızı rica ediyorum.Akvaryumuma koymak istediğim balıklar neon,macracantha,kılıç,çöpçü yani bu balıklar uygunmudur. Bunların yanına küçük chiclidlerden veya challenger gibi balıklar koyabilirmiyim? Kuracağım akvaryumu sizin önerileriniz doğrultusunda kurmak istiyorum bu yüzden söyleyecekleriniz benim için çok değerli. Şimdiden teşekkürler... ErenÜye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
kesinlikle onermem chalenger olmas sız ıstıyorsanız cıkhlıd besleyebilirsiniz bitki akvaryumu kuracaksanız melek bakabilirsiniz veyauta sadcece astronot ve etçil veyuta otcl pirena bakabılırsııznız pirena ile astronot pirenalar anLasıo
Yardım Edebildiysem Ne MuTLu BaNa
Evet o balığı bugün akvaryumcuda gördüm boyutları normaldi ama 3metreye kadar büyüdüklerini bende okumuştum. Görünümü güzel bi balık beslemesi zevkli olur diye düşünmüştüm.
G80cm,Y35-40cnm,U yaklaşık 30cm. Isıtıcılı olacak. Balık çeşidi için kesin bir tercihim yok. Şu tür balıkları bir arada beslerseniz çok zevk alırsınız derseniz bende araştırır gerçekten hoşuma giderse o balıkları alırım. Teşekkürler...
Hayır akvaryumunuzun ölçüleri boy 80 cm, yükseklik 35 cm, genişlik 30 cm dir.
Eğer amacınız seyirlik bir akvaryumsa tetra türleri ve bol bitkili bir akvaryum düşünebilirsiniz. Zevkde alırsınız. Tetralar bir o tarafa bir bu tarafa sürü şeklinde sürekli hareket halinde olurlar.
Bitkili Akvaryum Resimleri
1 2 3 4 5
Yukardaki linke bakarak örnekleri görebilirsiniz.
Eğer amacınız üretim yapma ise daffodil, brichardi, mücevher alabilirsiniz. Nispeten daha az hareket ederler. Ama yavru almanın zevkide ayrıdır.
Saygılarımla...