Yeni akvaryum...
Ben akvaryum hobisine yeni baslayacagım. Daha önce hic akvaryum almadıgım icin ve fiyatlar konusunda bilgim olmadigi fiyatlar ve malzemeler konusunda size danısmak istedim. Öncelikle yapmak istedigim akvaryum bitkili canlı doguran akvaryumu. Akvaryumun 70-90 lt arasında olmasını istiyorum. Dip malzemesi ne kullanmalıyım ne tur bitkiler ekmeliyim hangi filtreyi kullanmalıyım ve bu malzemelerin kabaca toplam fiyatı kac ytl arasında olur?? Şimdiden tessekkür ederim hepinize. .. .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hemşerimin konusu olurda yardım etmezmiyim. Sakın akvaryumu hazır almayın pahalıya gelir onun yerine işi bilen bir camcıda yaptırın masasınıda marangozda veya demirden yaptırın bunlar size daha uyguna gelecektir. Filtre olarak dış filtre kullanmanız gerekir 100 litre için ekol15 dış filtre fazlası ile yeterli olacaktır ve fiyatıda çok uygundur. Dip malzemesi de ben derekumu öneririm hem masrafsız hemde bitkiler için çok daha iyi. Bitkilere siz karar verirsiniz genellikler saz, limon, gül, anübians, zeytin, javamoss gibi türler tercih ediliyor. Sizde genellikle çabul büyüyen fazla bakım gerektirmeyen bitkileri seçersiniz. Ben bitkilendirme için ideal ölçü 70*40*40h 112 litredir yaptırmışken biraz büyük olsun. 100W lık bir ısıtıcı işinizi görür 15 ytl civarı. Ekol 15 sıfırı 50 lira ama ikinci el temiz işinizi görür 25 ytl civarı. Akvaryumda 40-50 lira civarı tutar 6mm den. Masası da 25 lira civarı tutar sade demirden olursa. Bunu yanında bitkili yapacağınız için kapak, florasan, balast vs.. 25-30 lira da onlar tutar. Ama ''Kendin Yap'' yani Dıy bölümüne bakarsanız kapağı ve masayı daha ucuza çıkarmanız mümkün.
Saygılarımla...
Benim masam var yardımın için çok sağol peki Gebze de bu işi iyi yapan bir camcı biliyor musunuz??
Benim masam var yardımın için çok sağol peki Gebze de bu işi iyi yapan bir camcı biliyor musunuz??
Ekol 15 bir dış filtre markasıdır. Selamlar...