Yem İhtiyacımız Konusu Hk
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
BEN TOPLU YEM ALIMINDAN HİÇ BİR ZAMAN KAR ETMEDİM.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Şahsım adına konuşayım bu başlık altında toplu alım düzenleme gibi bir niyetim yok olsa idi zaten toplu alım konusunda açardım konumu kimden çekinicem. Bu konunun asıl açılma nedeni de sanırım Ankara'dan birinin toplu alım açmasına teşvik içidir.
Ama size bir kaç soru sormak istiyorum burdan herkesin önünde cevaplarsanız sevinirim.
1. Benim açtığım toplu alımın ertesi günü aynı yemleri toplu alıma açmanın nedeniz neydi? Ne aceleniz vardı da benimkinin sonuçlanmasını beklemediniz? (16 Mayıs 2011 Saat 21:15 benim toplu alım konumu açış saattim-Sizinki 17 Mayıs 2011 Saat 12:33)
2. Aynı anda açtığımız toplu alımda neden fiyatları ben sizden daha düşük tutunca ertesi günü hemen düzenleme ihtiyacı hissettiniz?
3. Toplu alım yaptığım için söylüyorum gerçekten bu kadar insan ve bu kadar çeşit yemle uğraşmak gerçekten zor. Toplu alım olayı bu kadar zor bir olayken sizi arka arkaya toplu alım açmaya iten neden ne gerçekten merak ettim.
Karşılıksız hobi sevdasıdır Recep yoksa ne olsun. Zaten kar etmiyor bişey yapmıyor demi... :)
[QUOTE=kwinston] [QUOTE=afyonlu03]
Şahsım adına konuşayım bu başlık altında toplu alım düzenleme gibi bir niyetim yok olsa idi zaten toplu alım konusunda açardım konumu kimden çekinicem. Bu konunun asıl açılma nedeni de sanırım Ankara'dan birinin toplu alım açmasına teşvik içidir.
Ama size bir kaç soru sormak istiyorum burdan herkesin önünde cevaplarsanız sevinirim.
1. Benim açtığım toplu alımın ertesi günü aynı yemleri toplu alıma açmanın nedeniz neydi? Ne aceleniz vardı da benimkinin sonuçlanmasını beklemediniz? (16 Mayıs 2011 Saat 21:15 benim toplu alım konumu açış saattim-Sizinki 17 Mayıs 2011 Saat 12:33)
2. Aynı anda açtığımız toplu alımda neden fiyatları ben sizden daha düşük tutunca ertesi günü hemen düzenleme ihtiyacı hissettiniz?
3. Toplu alım yaptığım için söylüyorum gerçekten bu kadar insan ve bu kadar çeşit yemle uğraşmak gerçekten zor. Toplu alım olayı bu kadar zor bir olayken sizi arka arkaya toplu alım açmaya iten neden ne gerçekten merak ettim.
[/QUOTE]
Konuyu hızlıca okudum. Daha önceden benimde başım ağrıdı. Toplu yem alımıyla ilgili.
Forum Özel Üyesi olan kimseler Konu açabiliyormuş. Ne yazık ki akvaryum.com' forumu tam anlamıyla forum sitesi özelliklerini tanımıyor. Ben şöyle yapardım eskiden, mahalledeki balık besleyen abilerimle birlikte kova yem alır bölüşürdük. Forumdan birlikte yem alacak adam bulamıyorsak, soğan forumu olmuş artık derim. Saygılarımla.
Hiç bir Tartışmaya yanıt vermeceğim. İfade özgürlüğünün olduğu bir ülkede yaşıyorsak, Ancak kanunlar karşısında hesap veririm.
Toplu yem alımları sosyal bir paylaşım olarak değerlendirilmeli ve Türkiye nin dört bir yanında yaşayan akvaristlere ulaşma aracı olarak görülmeli bencede.
Kar amacı taşımamasını doğru buluyorum ancak açıkca bu işi tecrube etmiş arkadaşları dinlediğimizde haklılık paylarıda yok değil bu nedenle şöyle bir düzenleme yapılabilir diye düşünüyorum.
Tedarikci firmanın bildirmiş olduğu gramajlar sabittir ve bu kısım sıfır karla dağıtılması uygundur. Kovadan fazla çıkan yemlerde organizasyonu düzenleyen kişiye verdiği emeğin bir nebze karşılığı olarak kendisine ayırabilmeli bunu kurallara ekleyerek sorun olmaktan çıkartmalıyız. Yani herhangi bir kişi bir organizasyon yapıyorsa artan yemleri kendisine kalacağını organizasyona katılan tüm üyeler bilmeli...
Söyle düşünelim yıllarca belli başlı yemlere mecbur kalan biz hobiciler son zamanlarda özellikle son iki yılda profesyonel yemlerle tanışma fırsatı yakaladık ben bile Ankara da petshop larda bu yemleri bulmakda zorluk çekiyorsam bu sitenin hobiye katsını bir düşünün derim Ankara da bir çok petshop cu bu yemlere inatla direniyor... NLS, Tropical, JBL, Dainichi, Larviva, Tetra, Sera gibi yemlere ulaşmada bu forumun ne kadar büyük katkısı olduğunu hiç düşündünüz mü? Birde toplu alımlar kaldırılsın diyenler var üzülüyorum bu hobiyi geliştirmek için kaliteli yemlere ihtiyacımız var...
Ayrıca yönetime yüklenenleri anlamak da bazen zorluk çekiyorum tamam benimde hoşuma gitmeyen yönleri barındırıyor olalbilir ama bu kadar hit alan bir siteyi başı boş bırakılması, belli başlı kurallar olmadan yönetilmesini düşünmek hiçde gerçekci değildir ayrıca bazı kurallar gerek duyulduğunda düzenleme yapılma imkanı her zaman mevcut olduğuda unutulammalıdır. Burada önem arzeden konu dialog ortamını kapatmamaktır...
Herkese Sağlıklı Balıklar
Saygılarımla
Evren K. Oltacı