Yavrulukta Balık
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2007 14:24
Selam
Benim büyük bir akvaryumum birde küçük bir akvaryumum var.Küçük akvaryumda balıklar yüzüyor.Ve bir tanede plastik yavruluk var.Baktım 4 tane lepistesin doğumu yaklaşmış.
Acaba 4 lepistes için bir tane plastik yavrulukta doğurmaları sorun olur mu?Birbirlerine saldırırlar mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2007 18:55
Balıklar yavrulukta strese girebilir hatta ölebilir. Birde 4 balığı birden koymak...
Önerim;
O yavruluğu bırakın, yeni yavrulukta almayın. Sadece akvaryumu bitkilendilerek saklanma yerleri oluşturun. Balıklar doğal bir şekilde doğum yapsın. Hem anaçlar strese girmemiş olur hemde yavrular çok daha hızlı büyür.
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2007 13:37
Yavruları zaten doğumdan sonra 30 litrelik akvaryuma atacağım.Büyüyüp gelişmeleri normal olacak.
Yalnız yavruların içine doğuracak lepistes koyarsak(bitkilendirilmiş), anaç yavruları yemez eminsiniz değil mi?Çünkü sadece akvaryumu bitkilendirmek, saklanma yerleri yapmak kayıbın hiç olmayacağı anlamına gelmeyeceğini düşünüyorum?
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2007 23:48
4 tane balik yavruluk icin cok fazla.Ben iki tane koyuyom ama onlarida bir bolme ile ayiriyom.Ama baliklarin dogumu tam yaklastiginda yavruluga koy, cunku orada baliklarin psikolojisi bozuluyo.
Benimde 2 tane Lepistesim dun dogum yapti.Yavruluga koyduktan 1 gun icinde 2 side yavruladi.
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2007 00:10
[QUOTE=Barış]Balıklar yavrulukta strese girebilir hatta ölebilir. Birde 4 balığı birden koymak...
Önerim;
O yavruluğu bırakın, yeni yavrulukta almayın. Sadece akvaryumu bitkilendilerek saklanma yerleri oluşturun. Balıklar doğal bir şekilde doğum yapsın. Hem anaçlar strese girmemiş olur hemde yavrular çok daha hızlı büyür.
[/QUOTE]
+1
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2007 05:28
Merhavba arkadaşlar yavruluga koyma yavrular çünkü yeni dogmuş yavrular yavrulukdan kaçar onları kaçamıcak ları bir yer ayarlarsan iyi olur saygılar.