Yavruluk yapımı ( basit- pratik )
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2013 11:12
Bu konuda birçok örnek bulunmasına rağmen kendi denediğim ve memnun kaldığım yavruluğumu sizlerle paylaşmak istiyorum.
malzeme olarak herkesin evinde bulunabilen bir saklama kabı.:)
kesmeyi planladığım alanı kalem yardımıyla çizdim ve maket bıçağı ile rahatça kestim
kuruduktan sonra akvaryumumda köşeye sabitliyorum bunun için kimi zaman strafor da kullanıyorum su yüzeyinde durması için veya vantuz yardımıyla. yavru balıkların içinde rahat ettiklerini gözlemledim.ayrıca paralel tüllerden su rahat rahat geçiş yaptığını düşünerek daha sağlıklı olacağını düşündüm.. tabi varsa bilgi yanlışlığım veya hatam düzeltin lütfen :) ben sadace kendi mantığımile haraket ettim
vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.. varsa hatalarımı söylemenizi rica ederim. şimdiden teşekkür ederim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2013 13:55
daha iyisi senin olsun inşallah :) teşekkür ederimemrah10 2013-09-01 13:55:44
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2013 14:04
Elinize sağlık gayet güzel ve başarılı olmuş yalnız sıcak silikon zamanla atma yapıyor suyun içindeyken bilginiz olsun.
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2013 08:57
Yapistirici olarak nalburlardan akvaryum silikonu alabilirsiniz suda salinm yapmaz herhangi bi kkmyasal icermzdarklife11 2013-11-22 09:18:28
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2013 15:23
Akvaryuma nasıl sabitliyorsunuz resmi mevcut mu ? Yoksa tutma yerlerine köpük koyup seyyar yavruluk haline mi dönüşüyor =))
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2013 15:32
Kıymetli arkadaşım tebrik ederim çalışmanız güzel olmuş lakin kullanıma elverişli gözükmüyor.Nedeni ise sıcak silikon suda bırakır.Sineklik telinden sağlam bir naylon iplikle veya zil teli ile örme usulu zigzag dikişle dikilirse veyahut darklife11 arkadaşımında tavsiyesi üzerine akvaryum silikonu kullanabilirsiniz.Saygılarımla...
dolunaymt 2013-11-22 17:12:47
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2013 17:48
Plastikte delik açmak sıkıntı yaratabilir delik çapını yavru boyuna göre minik delmek çok ugrastirir hemde sineklikten su sirkulasyonu daha seri olur akvaryum silikonu kullanmak sorunu çözer saygılar