yavrular öluyor:(
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Aynılarını sizde üretirsiniz. Bende başımdan geçen yüzlerce tecrübelerden sonra bunları başardım. Bu zorlu bir süreç ama şuna inanın artık bilgi çok yakın herşey daha kolay, bildiklerimizi sizlere anlatıyoruz. Discus'ta sır yok herşey ortada, şartları oluşturun gerisi biraz da kısmet.
Aynılarını sizde üretirsiniz. Bende başımdan geçen yüzlerce tecrübelerden sonra bunları başardım. Bu zorlu bir süreç ama şuna inanın artık bilgi çok yakın herşey daha kolay, bildiklerimizi sizlere anlatıyoruz. Discus'ta sır yok herşey ortada, şartları oluşturun gerisi biraz da kısmet.
Mert bey tesekkurler bizler sizlerin sayesinde bu iste erken tecrube edniyor ve zaman kazaniyoruz.Buyuk ihtimalle seranin ilacini bulabilirim ve bir dahaki uremeden önce dezenfekte etmeye calisacagim.Vahsileri zaten su an seyredebiliyorum:D
tesekkurler saygilarimla
Bora önerileriniz ve paylasiminiz icin tesekkur ediyorum.dediginiz gibi yavrularda 7.gun sendromu olmustu uc bes yavru su yuzeyine cikip dolasmaktaydilar ve 15 gunden sonra kayiplar basladi bazi yavrular ana sirtindayken bazilari sok yemis gibi yere yan yatiyordu ben öldu ve ölecek derken bakiyorum yavrular kalkip yuzuyor ama ana sirtina pek cikmiyorlar yavrulara bugun artemia verdim hic ilgilenmediler daha önce yumurta sarisi kullanmistim ona bakmadilar ve yavrularin bazilari yuzuslerini dikkatli incelendiginde s' cizerek yuzmekteler tahminimce dis parazit olabilir.sizinde önermis oldugunuz ilaclari en yakin zamanda temin edicem.vermis oldugunuz linki inceledigimde yavrularin artemiya alislari cok guzel ama benim yavrulara bakinca öyle bir durum söz konusu degil.bu videonuz cok guzel:)http://www.dailymotion.com/video/x7jji5_turkdiskus10_animals
bir diger sorum ise daha önce ana tankta her hafta yavrulayan esleri uretim tankina almistim ama bir ay hic bir yumurtlama istekleri olmadi bende sularina torf ekliyordum uremeye tesvik etsin diye ama faydasi pek olmadi.gunluk su degisimi yapiyorum tum tanklarda ve degerleri kayit altina aliyorum ama ana tankta ne varsa baliklar hep orda yumurtluyor.uretim tanklarinda bir er adet pipo filtre bulunmakta ana tankta ise dis filtre icinde zeolit,elyaf,peat ve kömur bunlardan biri suya ve uretime tesvik veya etken oldugu kanisindayim.ana tankta kum var bir kacta bitki ve iletkenlik 675 ms ph,7,2 uretim tanklari ise 6.8 ph ve 200 ms ama baliklar yumurtlamak istemiyor.dikkatimi ceken ise bir cok uretici uretim akvaryumlarinda dis filtre kullanmakta bunun bir etkisi olabilirmi yumurtlamaya?birde pipo filtreler haftada bir yikanmali mi yoksa hic dokunulmamalimi?
saygilarimla
saygilarimla
Herkese merhaba. Mustafa Bey öncelikle tebrik ederim işin en zor kısmına gelmişsiniz. Aynı şeyler sanırım hepimizin başından geçiyor. Bu konu hakkında Bora ve Mert Beye bir soru sormak istiyorum. Bu parazitlerde ph 5,5-6 civarına düşürsek bir yararı olurmu su asitleştikçe bakterilerin yaşama şansı düşmez mi?
Herkese merhaba. Mustafa Bey öncelikle tebrik ederim işin en zor kısmına gelmişsiniz. Aynı şeyler sanırım hepimizin başından geçiyor. Bu konu hakkında Bora ve Mert Beye bir soru sormak istiyorum. Bu parazitlerde ph 5,5-6 civarına düşürsek bir yararı olurmu su asitleştikçe bakterilerin yaşama şansı düşmez mi?
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
ihtiva ediyormus ama diger icinde bulunan karisimlar yazmiyor resimde etki alanlari görunmekte sizce ise yararmi?http://pet.imageg.net/graphics/product_images/pPETS-3759008dt.jpg