Yavrular neden yenmiş olabilir?
Herse iyi günler yakın zaman da bir çift red melon aldım. 100x45x45 (Akvaryumu cam ile ikiye böldüm 50x45x45 oldu bu kısımda yavrular ve anne ile baba var) bir akvaryum da neonlarla beraber yaşıyorlar. Akvaryum da düzenli olarak 3 gün de bir 70 litre yarısı ozmoz yarısı çeşme suyuyla değişim yapıyorum ve değişim yapıyorum. (Son değişimde 2 yemek kaşığı tuz ilavesi yaptım). 5 gün önce çiftim yumurta döktü su değerleri elimde ph ve iletkenlik ölçerle yaptığım test sonucu ph 6.5 iletkenlik 1680 çıktı ve çok şaşırdım iletkenlik ölçer mi bozuldu diye düşündüm ozmozlu suya soktuğumda bu sefere de 30 çıktı benim kafam iyice karıştı bu durumda doğal olarak. Neyse yavrular dün sabah serbest yüzüşe geçtiler ve annelerin üzerinde akşam itibariyle 30-40 adet yavru gözlemledim. Her şey normal gözüküyordu, ama sabah bir kalktım ki yavruların hiç biri yok çok üzüldüm. Bunun nedeni ne olabilir? Siz değerli hobici dostlardan yorum bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yavrulara gelince sayı tatmin edici olmazsa tekrar üremek için yerler birdahaki seferede az yavru çıkarsa eşlerin birini ayırın.