Yavru Discuslarım Gelicek Yardım Edin Lüt
Daha önce 3 tane yavru discus aldım ve üçüde öldü.Şimdi 4 tane daha sipariş verdim onların ölmesini istemiyorum.Akvaryumu hazırladım herşey çalışır durumda kütüklerimi koydum.Yapmam gereken başka şeyler varmı? Neler yapmalıyım acaba? Bu balıkları çok seviyorum ve vazgeçmek istemiyorum.Bana yardım edin.Lütfen.....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İlk önce kendi akvaryumuzun suyunun değerlerini balıkları alacağınız akvaryumun suyunun değerlerine göre ayarlayın.Balıkların kendi sularına yavaş yavaş akvaryumunuzun suyunu ekleyin ve balıkları yavaşça akvaryuma koyun.Gelişmeleri bize anlatın.Yardımcı olmaya çalışırız.
Saygılar,
Önceki arkadaşlar çok güzel anlatmışlar.Ben tranfer olayını 3-5 saat arasında gercekleştiriyorum.10dk bir 1 cay bardağını akvaryumun içerisine koyduğum balık torbasına ağır ağır ekliyorum su 2 misline gelince yarısını lavoboya döküyorum 3-4 kez suyu boşalttıktan sonra (bu arada akvaryum ışığı kapalı)ısıyı 31-32 cıkartıyorum.artık balıklarla gelen suyun tükendiğinede kanaat getir dikten sonra balıklarınızı torbayı yan cevirerek yavaşça bırakın.transferi ben genelde akşam yaparım.Balıkları sabaha kadar rahat bırakır sabahta az az yemlerim.Birde vitamin eklerseniz strese iyi geliyor.
Sn: kostak35
Discuslar sürü balığıdır,en az altı adet almanızı tavsiye ederim,bence gereksiz olsada,akvaryumun içine koyduğunuz kütüğü de ayda bir kaynatıp tekrar akvaryuma koyabilirsiniz,zira zamanla üzerinde mantarlaşma oluyor.
Saygılarımla,
HERKESE SAĞLIKLI BALIKLAR....