Yarışmada Yeni Oylama Sistemi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Adalet iki uçu keskin bıçak gibidir.Biri üzlürken bir sevinecektir. Yarışma esası içeren aktivitelerde. Kimsede merak etmesin birinci olan başı göğe ermediği gibi dereceye girmeyende yeteneksiz damgası yemez.
Bu önerim mantıksız gelecek ise o zaman mutlaka Pro ve Amatör olartak iki sınıfta yarışma devam etmeli. Bir Canon 400 ile SOny Compact H10 yarışamaz anlamlı olmaz. Adaleti eşit şartlarda yarıştırarak bulabiliriz. Saygılarımla
Yarışmadaki akvaryumları yapmak için hem ciddi bir maddi kaynağa hemde epey bir zamana ihtiyaç var.
Hadi yaptın diyelim, birde bunu kalite bir fotoğraf makinesiyle çekmek lazım:)
Akvaryumuna veya balığına güvenen akvaristlere bir önerim olacak;Emeğinizin karşlığını kötü bir fotoğraf makinasıyla hiç edeceğinize, profesyonel bir fotoğrafçı çağırın ve işi ona bırakın.Teşiriniz hakettiği ilgiyi görsün:)
Yarışmadaki akvaryumları görünce yerimden kalktım ve ceketimin düğmesini ilikledim:) Hepsi birbirinden dehşet.
Adalet iki uçu keskin bıçak gibidir.Biri üzlürken bir sevinecektir. Yarışma esası içeren aktivitelerde. Kimsede merak etmesin birinci olan başı göğe ermediği gibi dereceye girmeyende yeteneksiz damgası yemez.
Bu önerim mantıksız gelecek ise o zaman mutlaka Pro ve Amatör olartak iki sınıfta yarışma devam etmeli. Bir Canon 400 ile SOny Compact H10 yarışamaz anlamlı olmaz. Adaleti eşit şartlarda yarıştırarak bulabiliriz. Saygılarımla [/QUOTE]
Bil mukabele fikirlerinize katılıyorum. Teknolojide alt ve üst sınırlar arası uçurum var. Ne kadar kaliteli balığım olsada iyi pozlar çıkaramıyorum. Benim gibi daha nice insanlar var.
Benim önerimde yarışmaya iyi yada kötü pozlama olsun kabul edilmeli. Kötü fotoğraf makinesine sahip insanlar ee senin pozun kötü diye ötelenmemeli. Belkide poz kötüdür ama balık kalitelidir. Hobinin içindeki bu küçük heyecandan mahrum edilmemeli insanlar.
Yönetimin bunuda değerlendireceğine inanıyorum.
Biraz zor olsada adil olması çok iyi olmuş.Ama bana pek zor gelmedi.
[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
İl: Ankara
Yarışmanın prof. veya amatör makinaya göre ( veya sınıfa göre ) ayrılması çok ama çok anlamsız. Örneğin ben bugüne kadar defalarca Canon 500D ile katıldım yarışmalara. Son yarışmadada varım. Bugüne kadar sadece bir kere başarılı olabildim. Ondada balığın yapısı, aydınlatma, akvaryumda başka balık olmaması önemli etkenlerdi. Herşey fotoğraf makinası demek değildir. Akvaryumunuz bakımlı mı, suyunuz berrak mı, makinayı doğru kullanıyormusunuz ve aklıma gelmeyen bir çok etken söz konusudur. Zaman zaman gazetelerde, televizyonlarda, radyolarda duyuyoruz. Bilmem ne konulu fotoğraf yarışması. Nasılki o yarışmayı düzenleyenlere 'kardeşim bende amatör makina var, bu adaletsizliği kaldırın' diyemeyeceksek buradada diyemeyiz. Ben Canon 500D kullanmadan önce yani öylesine bir dijital bir fotoğraf makinası kullanırken bile 'adamlar kaliteli makina kullanıyor, bu haksızlık' demedim. Canon 500D makinayıda akvaryum.com için almadım. Ama tesadüf, kullanıyorum işte. Ek olarak; bu makinayı alabilmek için dünyanın kredisini çektim ve aylardır borç ödüyorum. Yani; herkez biraz özverili olacak. Yarışmayı kazanmak istiyorsa iyi bir makinayla katılacak. Bu makinayı satın alacak, kiralayacak veya makina sahibi olan bir arkadaşından rica edecek. Olmadı mı? O zaman bir fotoğrafçı kiralayacak, hodri meydan diyecek. Sonuçta bu illegal bir durum değil. Umarım anlatabilmişimdir.