xenia
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Xenialarım gene keyfi kaçtı önceden yani birkaç gün öncesinden çok keyifli olan xenialar dün ve bugün çok keyifsiz. Su degerlerinde bir degişiklik falanda olmadı bunun sebebi ne olabilir.
Biraz zaman tanıyın xenialara. Resim var ise yardımcı olabilir belki.
Ezbere konuşmakta istemiyorum. Hani iodine lazımdır - kh düşmüştür - tırtıklayan yengeç , balık vs vardır gibi.
Suyunuz belkide fazla temizdir. Besleme yapıyor musunuz?
Ömer bey haklısınız tüm su degerlerini ölçmek hayal gibi bişey. Resimlerini yarın çekip atarım siteye. İodine olabilir, kh'ı ölçtüm 9 dkh, tırtıklayan balık ve yengece gelince balık zannetmiyorum en azından izeledigim zaman böyle bişey yok. Yengeç olayına gelince tankta hiç görmedim ama kayalarla gelmiş olabilir emin degilim. Red seanin sıvı karides katkısından ekliyorum.
Cemil bey olabilir dediginiz ben direk su degerleri ve balıklara konsantre oldugum için snail leri hesaba hiç katmadım. Bu akşam izleyim bakalım neolacak inşallah dediginiz gibidir. :)
Tırtıklayan - rahatsız eden canlı yok sanırım. Öyle gözüküyor.
Ben fitoplankton ve amino acid eklemelerini fazla yaptığım zamanlar yayılmaları hızlanıyordu. Kh ınızda iyi seviyede olduğuna göre. Besinsiz kalmış olabilirler diye düşünüyorum. Sıvı karides katkısı onlara uygun olmayabilir. Zooplankton ile de ilgilendiklerini sanmıyorum.