Vahşi Betta Splendens
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2010 11:02
Bu resimde güzel,ama benim dişimde köpük yapıyar???
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2010 16:05
Halil bey merhaba,biraz daha yakın alsanız balığı.Renkleri daha canlı çıkar diye düşünüyorum.
Kadraj hususunda bişey söylemeyeceğim,yine sağa hizalamışsınız.
Saygılar..
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2010 19:47
Benim de iki betam var aynı akvaryum da yaşıyolar ilk aldığımda erkek beta fazla öpük yapıyordu dişiyle de hiç anlaşamıyordu hatta bazıları,köpüklerin anlamını erkek beta'nın köpükleri dişi için yaptıgını ve yumurtlama döneminde oldugunu söylemişti ama ne yazıkkı betalar yumurtlamadı hatta şuanda çok sakinler....yumurtlamaları için ne gibi bir yem kullanmam gerekir...? Yada yemlerin bir etkisi olabilirmi yumurtlamalarında...?
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2010 22:13
Merhaba
[QUOTE=mehmet2738]Bu resimde güzel,ama benim dişimde köpük yapıyar???
[/QUOTE]
Benim dişiler köpük yapmıyor, dişinizin dişi olduğuna emin misiniz.
[QUOTE=aquatopya]Halil bey merhaba,biraz daha yakın alsanız balığı.Renkleri daha canlı çıkar diye düşünüyorum.
Bir dahasına daha yakından cekmeye calışacağım
[QUOTE=L-serisi] Bu fotoğrafta çok güzel fakat benim favorim ilki.Balığınız tek mi yaşıyor?[/QUOTE]
Haklısınız, ilki göze daha hoş geliyor.
İlk fotoğrafı açık diyafam (arka kısım bulanık) ve flaşsız çekmişdim, ikinçi fotoğrafı ise hakiki makro (detaylar) olsun diye kapalı diyafram ile çektim.
Gördüğünüz balığı 20litrede tek olarak besliyorum.
Şevkiye hanım, akvaryumda hiç dişi olmasada erkek bettalar köpükyuvası yaparlar, akıntıyı engeleyerek bu imkanın verilmesi önemli.
Dişiniz daha genc ise veya dişi sandığınız balığınız dişi değilsede yavrulamıyorlar.
Gördüğünüz gibi benim balığım dişi bir bettaya çok benziyor, her erkek bettanın yüzgecleri uzun olacak diye bir şart yok.
Saygılar
[QUOTE=mehmet2738]Bu resimde güzel,ama benim dişimde köpük yapıyar???
[/QUOTE]
Benim dişiler köpük yapmıyor, dişinizin dişi olduğuna emin misiniz.
[QUOTE=aquatopya]Halil bey merhaba,biraz daha yakın alsanız balığı.Renkleri daha canlı çıkar diye düşünüyorum.
Kadraj hususunda bişey söylemeyeceğim,yine sağa hizalamışsınız.
Saygılar..
[/QUOTE]Bir dahasına daha yakından cekmeye calışacağım
[QUOTE=L-serisi] Bu fotoğrafta çok güzel fakat benim favorim ilki.Balığınız tek mi yaşıyor?[/QUOTE]
Haklısınız, ilki göze daha hoş geliyor.
İlk fotoğrafı açık diyafam (arka kısım bulanık) ve flaşsız çekmişdim, ikinçi fotoğrafı ise hakiki makro (detaylar) olsun diye kapalı diyafram ile çektim.
Gördüğünüz balığı 20litrede tek olarak besliyorum.
Şevkiye hanım, akvaryumda hiç dişi olmasada erkek bettalar köpükyuvası yaparlar, akıntıyı engeleyerek bu imkanın verilmesi önemli.
Dişiniz daha genc ise veya dişi sandığınız balığınız dişi değilsede yavrulamıyorlar.
Gördüğünüz gibi benim balığım dişi bir bettaya çok benziyor, her erkek bettanın yüzgecleri uzun olacak diye bir şart yok.
Saygılar
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2010 22:49
Mükemmel renklere sahip. Maşallah. Çok hoşuma gitti balığınız.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2011 09:29
Merhaba,
Balığınız cidden çok güzel.Kusura bakmazsanız ben biraz fotografla oynadım ,Umarım hoşunuza gider.Saygılarımla.