Uzun akvaryum patlarmı ? 150x25x35h
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Aslında yapmak istediğim bundan 2 tane yanyana koyarak ortalama sizin dediğiniz hacime ulaşmak.(Belki yavruları ikinci yapacağım bu akvaryuma taşıyarak yetişkinlerden bağımsız bitkili bir ortam hazırlarım,belkide full karışık takılırım evin 2 farklı noktasında) Tek parça yapmanın zorluğu, kiracı olduğumdan taşımada problem çıkacağını düşünüyorum. . Sonuçta en masum kaldır indirlerde bile kenarda köşede çatlaklar olabiliyor. Kendi rahatım açısından bunu yapma gereği duyuyorum.
+8mm kullanırsam maliyet artacak. Bu akvaryumların herbiri için cam masrafım 30 ar TL oluyor. Belki 2 tüpte silikon gider ,10 ar TL de silikona veririm. 8mm aynı hacimi bu kadar uygun fiyata bulamayacağım aşikar. Silikon sayısıda +1 tüp fazla olabilir. Ki bu kalınlıkta ve sonrasında rodaj ister diyorlar ,rodaj işi istersen cam maliyetine %50 bindirme yaparım diyor camcı. Rodajlamasam ben tedirgin olacağım. Mali anlamdada düşünmem lazım olayı.
Mantıken düşündüğümde dediğiniz su basıncı derinlik ile artar doğrudur bu basınçla en çok alt cam ve diğer camların alt kısmı riske girer.
Ama uzunluk arttıkça uzun olan camın orta kısmında esneme olması kuvvetli ihtimal gibi.
Mantıken düşündüğümde dediğiniz su basıncı derinlik ile artar doğrudur bu basınçla en çok alt cam ve diğer camların alt kısmı riske girer.
Ama uzunluk arttıkça uzun olan camın orta kısmında esneme olması kuvvetli ihtimal gibi.
[/QUOTE]
O zaman çare kayıt kuşak yerine ortadan köprü yaptırmak .
[/QUOTE]
O zaman çare kayıt kuşak yerine ortadan köprü yaptırmak .
[/QUOTE]
Kayıt şart, ayrıca köprü yapmak lazım. Size 1 adet de değil, en az 2 adet köprü yapmanızı öneririm.
Bu riski almalımıyım ben iyice karıştım. Bugün gidip profil sehpanın yapımına başladık.Kabası bitti profilin. 2 boy gitti toplamda 12 metre profil (25x25x2mm). Ortalama ağırlığı 18-20 kilo.Ayaklara somun koyacağız.Denge sağlamak için çevirerek yükseltme alçaltma olsun diye. Buzdolabı misali. Biraz ağırdan alacağız ama yavaş yavaş bitecek bu iş bi şekilde. Karar verdiğim boyutlar 100x50x60 ,10 mm cam ,kayıt kuşak full ,dışına aliminyum çerçeve ve aliminyum kapak(pahalı olursa pvc döneceğim bi şekilde). (Sadece cam maliyet 200tl olacak gibi.burada 130tl ye 6mm 120 lik satıyorlar. Cam kalınlığı ve ek hacim cebime kar kalacak) Bu canlı doğuran olacağından içinede bölmeli ,kapaklı bütünleşik 30 litrelik doğumhane yapacağım. (anaç doğuracak dibe düşen yandaki hazneye geçmiş olacak.Doğuran anacın bölmesinde de ,yavruların bölmesinde de kapak olacak. Doğuran anaç ağla uğraşmadan kapak açılarak salınacak eski ortamına,yavrularda büyürse aynı şekilde kapak açılarak ortama salınacak) .Bu sayede ısı değiştiydi ,su değiştiydi balık öldü olmayacak. Hayalleri devreye katma zamanı. İnşallah bi aksilik çıkmadan biter bu macera Taşınırkende aklıma gelen o zorluk başıma gelirse dağıtıp taşırım akvaryumu. bir silikon masraf olsun ne olacak sanki diyorum artık.
Başka bir başlıkta akvaryum yaparken görüşmek üzere. Fikirleriyle fikrimi değiştiren herkese teşekkürler. :)