Üst sump yapımı (Resimli)
Sump yapımı konusunda devamlı sorulur sorulmuş,çeşitli şekillerde sump fikirleri ortaya atılmış, hatta değişik uygulamalar yapılmıştır.
Bende önce canlı doğuran akvaryumumda sonrada cüce vatoz akvaryumumda kullandığım üst sumpımı sizlerle paylaşmak istedim.
Hem yer darlığından hemde kullanışlılığı nedeniyle üst sump konusunu defalarca inceledim.Hatta Forumda Fidangül rumuzlu Enver Fidangül beye verdiği fikirden ve paylaşımlarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.
Forumda onun yapmış olduğu 630 litrelik akvaryumu incelerken paylaştığı üst sump fikri ana temamı oluşturmuştur.
Kullandığım Üst sump 40*15*12 ölçülerinde 3 gözden oluşuyor.
İlk göze seramik ,orta göze elyaf ve biyolojik sünger kullanıyorum.
Üçüncü ve son gözde şu an itibari ile bir şey kullanmıyorum.Su bu göze şelale yaptığı için oksijene doymuş olarak akvaryuma dökülüyor.
Kullanım esnasında dikkatimi çeken üst sumpın etrafı kapatılmadığında yosunlaşma yoğun olmaktadır.
Ben sumpın üst ve arka tarafını kısmen ışık almaması için mavi folyo ile kapattım.
Sumpa su basması için bir iç fitre kullanıyorum.
İç fitre ucuna bağladığım bir hotumla üst sumpa akış verdim.
Son söz olarak söyleyebileceğim Üst sump son derece kullanışlı ve mükemmel.
Saygılarımla.
Diğer resimler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üst sumpda hacimden ve kullanılan malzemeden dolayı çok fazla ağırlık olmuyor.Daha büyük hacimli yapıldığında arka kuşağın desteklenmesi ve üzerine oturtulması sağlıklı olacaktır.
Resimleri diğer resimler altında sıralı vermeye çalıştım.
Hoş olmuş gercekten