Üretimhane
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2008 21:03
İyi akşamlar. Arkadaşlar elimde 6 adet 130 50 60 ebatlarında sump sistemli akvaryum mevcut. Bana hangi balıkları tavsiye edersiniz. Masrafımı çıkarıcak, azda olsa para kazandıracak?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2008 21:12
Akvaryum boyutlarınız oldukça güzel.Üretim için pek tür çeşidi imkanınız yok.Üretim tecrübeniz yoksa başlangıç olarak malawilerden başlayabilirsiniz.Sarı prenses,yunus,ahli,borley piyasada tutulan türler.Üretimi de pek zahmetli olmayan türler.Kolay gelsin.
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2008 21:14
-deyer2626- kardeşim, (imzanda adını göremediğim için bu şekilde hitap etmek zorundayım.) Bence yerli üretim lepistes bulup onları üreterek başlayabilirsin. Hep beraber görüyoruz ki ithal lepistesler dayanıksız oluyor ve birçok hobici arkadaşın soğumasına neden oluyor. 6 tank başlangıç için yeterlidir, arz-talep durumuna göre sayıyı ilerde daha da çoğaltabilirsin. Kolay gelsin ve başarılar.
RobiNSoN
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2008 21:20
Teşekkürler Atilla Bey, ben şu anda zaten lepistes üretimi yapıyorum 200lt lik tankımda. Tanganyika yapabilr miyim acaba? Veya Discus çok uğraştırır mı?acemi41 2008-02-10 18:20:47
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2008 21:21
Merhaba.
Şöyle gerçekten güzel Endler's üretseniz piyasa yaparsınız.
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2008 21:48
Discus, sizin deneyiminize ve bilginize bağlıdır, Tanganika'da öyle diyebilirim. Yineleyeyim, eğer sağlıklı ve dayanıklı lepistes üretimi yaparsanız hem zevkinizi alır; hem de kazanç sağlayabilirsiniz. Ayrıca Gökhan kardeşimin de dediği gibi 1-2 tankta Endler's üretimi yapabilirseniz tadından yenmez. Yine de "İşin iyisini sahibi bilir." demiş atalarımız.
RobiNSoN
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2008 00:51
Alıcıları bulduktan sonra türleri seçmeniz daha uygun olur diye düşünüyorum.Neye talep var ise onu karşılamaya çalışırsınız.Mümkün olduğunca az bakım isteyen az uğraştıran ve yoğun talep isteyen türleri seçin ki işiniz kolaylaşsın.Atilla hoca ya katılıyorum.Endlers ve yerli lepistes başlanğıç için çok güzel..
Saygılar..
Saygılar..
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2008 17:11
Merhabalar,
reis 2008-02-10 17:16:09
Büyütürken ve üretim sürecinde en az fire vererek büyütebileceğin balıklar, Yunuslar ve Yerli lepisteslerdir. Üretilmesi zor olan ama yavruları ve az büyümüşleri para eden diğer bir türde Papağan balıkları olabilir.
Burak
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2008 22:36
Çok güzel akvaryum ölçüleriniz. Balık konusunda kendınıze güveniyorsanız(yıllarca tecrübe ve üretme konusunda bilgili iseniz veya ürettiyseniz)Malavi turlerini
acemi41 2008-02-10 23:15:16
besleyın derim.Yunus, sarı, mavi, snow ....... gibi.
Ürettigim için konuşuyorum, çok da iyi para kazanırsınız.
Ürettigim için konuşuyorum, çok da iyi para kazanırsınız.
Türkçeye önem veriyoruz.
Lütfen, mesajlarınızda yazım
ve noktalama kurallarına dikkat
edin.
Mesajlarınızda chat dili kullanmayın.