Üretimhane diyoruz ama?
Ayrıca işe ilk baştan başlayalım.Dükkan meselesi!!!!! bu zamanda dükkan kiralarından haberiniz vardır herhalde?Hadi ufak tefek bişi buldunuz,ızalasyon çok önemli buda ayrı bir masraf.Akvaryumlar, raf, kum, taş, ısıtma, damızlık, saf cins balık, hepsi dört dörtlük olsun. Bence aslanlı filimin en önemli sahnesi(PAZARLAMA)
Balıkların sağlıklı olması,renklerinin oturması,sayısı çok önemli.Elinizde yüzbin balık olsa dahi sadece doğumgünü hediyesi olarak arkadaşlarınıza ve dostlarınıza hediye edebilirsiniz.
Heee çok şanslısınız ve herşey on numara oldu.İşte o zaman gerçek emekdarsınız demektir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ayrıca işe ilk baştan başlayalım.Dükkan meselesi!!!!! bu zamanda dükkan kiralarından haberiniz vardır herhalde?Hadi ufak tefek bişi buldunuz,ızalasyon çok önemli buda ayrı bir masraf.Akvaryumlar, raf, kum, taş, ısıtma, damızlık, saf cins balık, hepsi dört dörtlük olsun. Bence aslanlı filimin en önemli sahnesi(PAZARLAMA)
Balıkların sağlıklı olması,renklerinin oturması,sayısı çok önemli.Elinizde yüzbin balık olsa dahi sadece doğumgünü hediyesi olarak arkadaşlarınıza ve dostlarınıza hediye edebilirsiniz.
Heee çok şanslısınız ve herşey on numara oldu.İşte o zaman gerçek emekdarsınız demektir.
[/QUOTE]
Gördüğüm kadarıyla 20-30 yıl kadar sonra biz ve daha nice meraklı ithalatı durdurabilicez ve ihracata bile başlıyabiliriz :)
Gördüğüm kadarıyla 20-30 yıl kadar sonra biz ve daha nice meraklı ithalatı durdurabilicez ve ihracata bile başlıyabiliriz :)
[/QUOTE]
İleride üretimhane açıp ve sadece canlıdoğuran üretimi yapmayı düşünüyorum bu alanda canlı doğuranlarda o döneme kadar artık iyice uzmanlaşarak ilerde yaşabileceğim sorunları ve çözümlerini iyice öğrenmeye çalışıyorum. Sizin anlayacağınız ben bu yola koyuldum bile
Bende 7-8 ay önce yaklaşık 2000 tl harcayarak 40metre karelik, içinde şu anda 19 akvaryum olan bir üretimhane kurdum.tabiiki bu işe diğer akvaryum sever dostlarım gibi evde 1 akvaryumla başladım. 4 ay içinde salonda 2,mutfakta 2,yatak odasında 1,tuvalette 2 olmak üzere 7 akvaryuma çıktı. Allahtan hanımda seviyorduda fazla sorun çıkmadı.Ama ev rutubetlenmeye başlayınca akvaryumları başka yere taşımaya küçük bir üretimhane kurmaya karar verdim.evimin altındaki bodrumda bir yer kapattım.straforunu yaptım. Sehpalarını yaptırdım.15 akvaryuma yetecek şarjlı hava motoru aldım(150tl).Bütün arkadaşlarıma çıkma kalın cam varsa haber vermelerini söyledim.Camcı arkadaşımla beraber 120*60*50olmak üzere 4 ad. 150*60*50 olmak üzere 3 ad tank yaptık.ortamı ısıtmak için kumtelin1000watlık ısıtıcısını aldım.
Şimdi gelelim esas konumuza buraya kadar herşey çok güzeldi.Balıklarım üremeye tanklar dolmaya başladı.Çevremdeki akvaryumcuları dolaşmaya başladım.Kimse almam demedi...ama balığın toptan fiyatı 1tl ise 50krş tan alırım dedi.Ben balığı 2 tl den verdim. O etikete 20 tl fiyat koydu. Buda akvaryumculara saygımı azalttı.Ha içlerinde dürüst çalışan yerli üreticileri destekleyen çıkacaktır.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Demek istediğim bir üretimhane için bence gerekli olan.
1-Bilinçli olmak
2-Tür seçimi-varyete seçimi-saf ırk seçimi(Yaşlı damızlık bu işte ilk yanlış)
3-Sağlıklı ve düzenli yemleme
4-Emek
5-Tecrübe
6-Tecrübe
............
Gerisi ise tecrübeye kalmış.Bence kendi çapımda 8 adet 120cm lik akvaryumla başladım umarım iyi gider.Çok tepki aldım ama kendime güvenim olduğu için açıkcası kimseyi dinlemedim.Gitgide genişlemeyi düşünüyorum ama önce elimdekileri üretmem lazım.Hiçbir maddi beklentim yok şuan.Yavru satarım sattığıma tank,yem,balık vs. alırım.Takas ederim vs.
Bu işi yapmak isteyenler kendine güveni varsa hiç düşünmesin.Ama ekstra çok masraf çıkıyor.Hesapladığınızın 2 katı rahatlıkla gidiyor sermaye olarak.
Herkese Başarılar.
Uğur abiye tamamen katılıyorum.Bugün forumda satış bölümüne bakın.Millet öldüm parasına balık satıyor.Aylarca büyüt masraf yap ve para etmesin.Ben bir akvaryumda besleyeceğim balıklardan aldığım yavrular sadece yem parasını karşılasa yeter.Geçtim elektrik, su parası ve verilen emeği.Eğer üretim düşünen arkadaşlar varsa tekrar düşünsün bence.Büyük paralar yatırılıp yeterli çevre varsa belki para kazanılabilir.Zaten diyoruz ya bu iş hobi.Benim bütün sülalemi toplasan 3-4 kişi ancak balık besliyor.Yiyecek yada giyim gibi zorunlu bişey değil ki bu iş.Habire para harcıyoruz.Herkes bunu yapamaz ki şu içinde bulunduğumuz krizde.
Uğur abi yazdıklarına katılıyorum.Özelliklede sevgi kısmına.Bu işin kar yüzdesi fazla olmayabilir ama ek olarak yaptığınızda sizi çok tatmin ediyor.
Bende bu kararsızlık yüzünden fiatı oturmuş türlerin üretilmesinden yanayım.Zaten zamanla iyi balık gelip değerini buluyor.Bunlar ilk heves.
Mavi prensese sert sert dediler yıllarca kimse beslemedi.Ama nedense ondan daha sert türler besleniyor.Mavi prensese bilinçlenen hobiciler yavaş yavaş bu türü aramaya başladı.1 haftadır damızlık mavi prenses araştırıyorum herkes üretime çekmiş.Birkaç yıla kadar hobi bilinçlesin ne nedir belli olacak gibi görünüyor.