Üretimhane diyoruz ama?
Üretimhaneler için önereceğiniz akvaryum ölçüleri nasıl olmalıdır?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben 4 dişi 1 erkek yunus ve 80 cm akvaryumla başladım. Şimdi 15 akvaryum bunun 8 tanesi 1 metrelik damızlık tankı 1 tanesi 8 bölmeli yavrulatma ve karantina tankı 2 tanesi 150 litralik yavru büyütme tankı 3 tanede küçük boylarda cüce vatoz ve çöpçü tankları 1 tanede karantina yani 5 tane balıkla başlayıp yavruları satmaya kıyamayınca sonunda sizde bir bakmışsınız üretici olup çıkıyorsunuz :) sonuç 250 lira elektirik parası su yem derken aylık 500 lira masraf
Forumu son 1.5 saatte tümünü okuduktan sonra benim hobihanem olduğuna karar verdim Afyonda hala beyaz ve sarı prenses satılıyor yunus satışı ise az çünkü her 3 akvaryum sahibinden 2sinin en az 1 koloni yunusu var ve yem yada malzeme karşılığı akvaryumcuya verebiliyor takasla . Burada genel olarak 4 5 cm yavruları 1.25 ila 1.5 dan alıyor akvaryumcu ve en az 4 5 tl civarı satıyorlar benim elimde bu ay itibari ile hazır 500 yavru malavi var 400 yunus 100 sp ortalama 3 5 cm civarı yavrulardan aynı batın olup küçük kalanlar var onlar için boyutlarına fgöre ayırmayı ve en az 160x60x60 bir büyütme tankı daha yaptırmam gerektiğini düşünüyorum benim akvaryumlarım başka bir evde olduğu için ses sorunu yok yalıtımda kış gelmeden önce duvarları strafor ile kaplayıp içeride 1 tane büyük boy elektirikli soba ile ısıtıcıya ihtiyaç duymadan akvaryumları sabit ısıda tutmayı düşünüyorum . Ama şu kesin malaviyi sadece 1er koloni akvaryumların yem parasını çıkartmak için gerisi troplar oda yeni türler çıkana kadar ancak kendini amorti eder diye düşünüyorum o yüzden ben karşılarına geçip akşamları bir iki bardak bişeyler içebiliyorsam beni gördüklerinde yem vereceğimi bildikleri için cama koşuşturmaları bana yetiyorda artıyor bile şimdilik tabi
Benim sorum şu ben bir depo benzeri bir yer tutsam içine 12 14 akvaryum koyup hobihanemde ürettiğim balıkları satsam aynı çiftçiler gibi müstahsil makbuzu ile mi satacağım?
Evimde 350 - 250- 200-150 litrelik akvaryumlarım mevcut ;25 tür , ortalama 500 üzeri balığım mevcut,sanırım 200 e yakın yeni yavrum olucak haftasonu.Evde, çok şükür bir çok arkadaşımın sorunu olan eş durumu ben de iyi bir yardımcı şeklinde ...Saolsun
1 keresinde mecidiyeköyde bir balık üretim çiftliğine gittim çiflik diyorum çünkü gerçekten kapıldım oranın güzelliğine nerden baksanız 200 adet farklı akvaryum ve binlerce balık vardı öyle kapılmıştıkki oranın güzelliğine 400 tlye yakın tutan bir meblah ile balık almıştık 1 tonluk akvaryumumuz için ama nası kazanıyolar ne kadar maliyetleri var hiç bir bilgi vermedi. ben aylık 2000 tl lik bir giderleri olduğunu düşünüyorum ama öyle sanıyorum akvaryumcuları bayi gibi kullanıp sürümden kazanıyolar.. isteyen arkadaşlara yerin biligilerini verebilirim gidip profesyonel anlamda ne denli zorluklarla karşılaştıklarını görebilirler.. ama demekki kazanıyolarki bu kadar buyuk çaplı bir yerleri var...
Üretimhaneler için önereceğiniz akvaryum ölçüleri nasıl olmalıdır?
[QUOTE=uozgul]
Forumu son 1.5 saatte tümünü okuduktan sonra benim hobihanem olduğuna karar verdim Afyonda hala beyaz ve sarı prenses satılıyor yunus satışı ise az çünkü her 3 akvaryum sahibinden 2sinin en az 1 koloni yunusu var ve yem yada malzeme karşılığı akvaryumcuya verebiliyor takasla . Burada genel olarak 4 5 cm yavruları 1.25 ila 1.5 dan alıyor akvaryumcu ve en az 4 5 tl civarı satıyorlar benim elimde bu ay itibari ile hazır 500 yavru malavi var 400 yunus 100 sp ortalama 3 5 cm civarı yavrulardan aynı batın olup küçük kalanlar var onlar için boyutlarına fgöre ayırmayı ve en az 160x60x60 bir büyütme tankı daha yaptırmam gerektiğini düşünüyorum benim akvaryumlarım başka bir evde olduğu için ses sorunu yok yalıtımda kış gelmeden önce duvarları strafor ile kaplayıp içeride 1 tane büyük boy elektirikli soba ile ısıtıcıya ihtiyaç duymadan akvaryumları sabit ısıda tutmayı düşünüyorum . Ama şu kesin malaviyi sadece 1er koloni akvaryumların yem parasını çıkartmak için gerisi troplar oda yeni türler çıkana kadar ancak kendini amorti eder diye düşünüyorum o yüzden ben karşılarına geçip akşamları bir iki bardak bişeyler içebiliyorsam beni gördüklerinde yem vereceğimi bildikleri için cama koşuşturmaları bana yetiyorda artıyor bile şimdilik tabi
Benim sorum şu ben bir depo benzeri bir yer tutsam içine 12 14 akvaryum koyup hobihanemde ürettiğim balıkları satsam aynı çiftçiler gibi müstahsil makbuzu ile mi satacağım?[/QUOTE]
Ben üretimhane açarsam akvaryumda açarım binbir zorlukla üretiğim yavu yunusu 1 tl ye akvaryumculara satarsam kendime hakaret etmiş olurum