Üretim Akvaryumunda Filtre Seçimi
Merhaba arkadaşlar, Yeni aldığım üretim setine 2 redmap çiftimi koydum ve şu an filtre olarak pipo filtre kullanıyorum. Herbir üretim akvaryumunun ölçüsü 50x35x40h yani 70 lt. Bana filtrasyon yeterli değil gibi geliyor ve sitede gördüğüm pırıl pırıl üretim akvaryumlarını görünce bir yerde hatamı yapıyorum diye düşünüyorum. Acaba iç yada dış filtre kullansammı ? (Tabiki suda minimum akıntı yapacak ve yumurtlama başlar başlamaz kapatılacak) Bu konuda fikir ve tavsiyeleriniz nedir? Sizce iç yada dış filtre kullanmalımıyım? Kullanacaksam da hangi tür ve model? Discus üretim tankında en ideal filtrasyon ne şekilde sağlanmalı? Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler. Çağdaş
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Cagdas bey, pipo filtreniz yeterli gelecektir.
Zaten her yemlemeden sonra, yenmeyen yemleri ve atiklari cekmeniz gerekiyor.
Böylece günde 2-3 defa dip cekimi (su degisimi) yapmis olursunuz ve su kirlenmez.
Üretim tanklarin boyutlari en az 50x50x50 olmasi gerekiyor.
Saygilar
Pardon ben yanlış anladım her halde biz discus çiftinden bahsetmiyormuyduk.Ne demek berak suya gerek yok.Burada yamur ormanlarında yaşayan ve üreyen bir canlıdan bahsediyoruz.Yanii Amerikayı yeniden keşfetmek için colombun gittiği izlemeye bence gerek yok.
Pipo filetre şart tabiki ama yanındada üst filtre kullanırsanız sizin akvaryumu kontrolünüzü kolaylaştırır balıklarınızı rahatlatır ve üremeyede teşvik eder.
Cagdas bey, pipo filtreniz yeterli gelecektir başka bir filitreye gerek yok...
Merhaba arkadaşlar, Yeni aldığım üretim setine 2 redmap çiftimi koydum ve şu an filtre olarak pipo filtre kullanıyorum. Herbir üretim akvaryumunun ölçüsü 50x35x40h yani 70 lt. Bana filtrasyon yeterli değil gibi geliyor ve sitede gördüğüm pırıl pırıl üretim akvaryumlarını görünce bir yerde hatamı yapıyorum diye düşünüyorum. Acaba iç yada dış filtre kullansammı ? (Tabiki suda minimum akıntı yapacak ve yumurtlama başlar başlamaz kapatılacak) Bu konuda fikir ve tavsiyeleriniz nedir? Sizce iç yada dış filtre kullanmalımıyım? Kullanacaksam da hangi tür ve model? Discus üretim tankında en ideal filtrasyon ne şekilde sağlanmalı? Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler. Çağdaş
[/QUOTE] Dikdörtgen saksı tavsiye ederim,üretim akvaryumun üstüne koyarsınız. İçine de sünger kesip koyarsınız ya da zeolit. İç filtreye hortum takıp suyu bu saksıya basarsınız. Hem ucuz hem etkili bir filtre olur,müdahelesi de kolay olur. Saygılarımla.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir