Uğraştığıma değmiş mi ?
Sayin Anil BEY,,
Ugraşmaya Değmişmi diye yazinizi okudum ama ,,
Değmek nedemek bence Mükemmel ve Muhteşem olmuş,,
Saygilarimla,,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Değmemiş olurmu hiç, Döktürmüşsünüz.
Tebrikler..
Şu kütüğe riccia sarma işinde yardım isteyebilirim ilerde, olurmu?
[QUOTE=heramist]Dedim yine sıradan bir tank mı?
Çok yanılmışım. Gerçekten bakmak keyif veriyor...
Tek nacizane önerim. Eğer imkanınız varsa Metal Halide ile takviye etmeniz aydınlatmayı. Bitkilerin uzama şeklinden sanki daha çok ışığa ihtiyaçları varmış gibi görünüyor.
Aydınlatma olarak ne kullanıyorsunuz?
saygılar.[/QUOTE]
Aydınlatma olarak 4 adet 20 w philips aqua relle kullanıyorum.Aslında pek ışık eksiği var sayılmaz.Akvaryumum Mas marka ve tam kapaklı.Normalde 2 adet flo vardı.Fakat ben kapağa ayrı bir tesisat çekerek flo sayısını dörde çıkardım.Beşinciyede yerim var aslında ama çok abartmak istemedim...Kapak ve aydınlatma ile ilgili isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim...
Değmemiş olurmu hiç, Döktürmüşsünüz.
Tebrikler..
Şu kütüğe riccia sarma işinde yardım isteyebilirim ilerde, olurmu?
[/QUOTE]
Batuhan bey teşekkür ederim.Kütüğe ricca sarmak konsunda aslında çok kolay bir işlem uyguladım.Kütüğe riccaları iplik sararak tutturdum.Çok fazla sıkmadan ve her turun arasında yaklaşık 1-2 mm mesafe bırakarak riccaların üzerine ipliği doladım.1 hafta oldu henüz ve hızlı bir şekilde büyüyorlar...Elimden gelen yardımı yapmaya hazırım...Tekrar teşekkürler..
Metal Halide ile takviyenin tek faydası, flo ışığı 30 cm sudan sonra güçünü kaybetmeye başlar diye hatırlıyorum. O yüzden orta karar bir mh ile daha da mükemmelleştirebilirsiniz sisteminizi. Ama dediğiniz gibi artık mükemmelleştirmeye girer. Zaten iyi bir aydınlatma sağlamıssınız.
saygılar
Tekrar iyi geceler..Aydınlatma sistemi (tabi sistem denilirse )hakkında fikir edinebilmeniz için birkaç resim daha ekledim.Öyle pek özel bişey değil.Bu akvaryumdaki hiçbirşeyi hazır satın almamaya gayret gösterdiğim için çok profosyonel bir sistem olmadı.Ama bence işin asıl zevkli kısmı da bu zaten.Mesela taban malzemesi olarak, ince midye kırığı ve ufak beyaz çakıllar kullandım.CO2 sistemim, şeker ve maya karışımı.Bugüne kadar hiçbir su hazırlayıcı ya da katkı maddesi kullanmadım.Tabii bütün bunlarda bu sitenin ve sizlerinde en az benim kadar emeği söz konusu.Umarım önümüzdeki günlerde daha da güzel olur akvaryumum.Tabii bunun için sizin önerilerinize ihtiyacım olacak.Herkese iyi geceler.Hoşçakalın...