Ufak Sarı Prenses Akvaryumu
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2014 23:05
Fotoğraf:çakırefe 2014-02-01 00:06:56
http://foto.akvaryum.com/fotolar/157388/DSC_0071[1].JPG
http://foto.akvaryum.com/fotolar/157388/DSC_0072[1].JPG
Boyut (cm):
Kapasite (litre):60
Boyut (cm):
Kapasite (litre):60
Canlılar:4 Dişi 1 Erkek Sarı Prenses
Malzemeler:Haqos Expro 510 Askı Filtre,100 Watt Isıtıcı,Kuvars Kum
Akvaryum Bakımı:Haftada bir dip çekimi
Kullanılan Yemler:
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Kaya Tuzu, Mavi Mürekkep
Malzemeler:Haqos Expro 510 Askı Filtre,100 Watt Isıtıcı,Kuvars Kum
Akvaryum Bakımı:Haftada bir dip çekimi
Kullanılan Yemler:
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Kaya Tuzu, Mavi Mürekkep
Biliyorum bu boyuttaki bir akvaryumda sarı prenses beslenmez. Uzun süredir boş duran akvaryumumu tekrar hayata geçirmeye karar verdim. Bitkili canlı doğuran akvaryumu kuracaktım. Her şey kuzenimin ben sana yavru veririm demesiyle değişti. Şu an akvaryumda 3-4 cm lik 5 sarı prenses var.2 hafta kadar oluyor akvaryumu kuralı.Başta iç filtre kullanıyordum.Daha iyi şartlar sağlamak için dış filtre ekledim.Orta büyüklüğe gelene kadar beslemeyi düşünüyorum. Bu boyutta beslemem balıklara işkence mi olur yoksa biraz büyüyene kadar idare edebilirler mi? Canlı hayatına önem veren birisi olarak görüşlerinizi almak istedim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2014 23:06
Ufaksa bişey olmaz besleyebilirsin kaya tuzu kullan kuvars kum pipo filtre işini görür
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2014 23:09
özür dilerim hemen güncelliyorum malzemelerin arasında kuvars kum da var pipo filtre yerine daha iyi olur diye dış filtre şelale filtre arası expro yu aldım akvaryum küçük olduğu için debisini düşürdüm
çakırefe 2014-01-31 23:18:47
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2014 23:10
Kısa bir süreliğine o akvaryumda besle viraz büyüdükten sonra onlara işkence yapmış olursun.
Birde mavi mürekkep dediğin sanırım metalin mavisi onu kullanmanı önermen suyu dinlendirip akvaryuma koyun.
Birde mavi mürekkep dediğin sanırım metalin mavisi onu kullanmanı önermen suyu dinlendirip akvaryuma koyun.
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2014 23:29
Sarı prenses ler için 150 lt bi akvaryum edin ve 2e 6 dişi şeklinde besle dış filtre kullan ilerideki amacın bu olsun yavruları 3 4 ay sonra akvaryumdan çıkarabilrsin zaten dişi erkek ayırımı belli olmadığı için şu an sorun olmaz ileride kavgalar başlayınca ayırma yapmazsan zayıf olanlar hırpalanır ölür küçük kalır strese gire vs vs
oguz1360 2014-01-31 23:32:28
Bu arada şelaleyi suyu akvaryum suyuna çarptırki oksijen açığa çıksın yok ses fazla dersen sessiz bi hava motoru ve ucuna taş al
bu arada akvaryumda dip çekimi ve su değişimi yaparken akvaryumun küçük olduğu için su ekleyince ani ısı değişimleri olacak ve buda parazit mantar gibi hastalıklara neden olur daha sonrasında balıklarını kaybedersin büyük tanka geçmekte fayda var