Uc hazneli dis filtre calisir mi?
Merhaba arkadaslar,
Forumda buna benzer bir ornek bulamadim. O yuzden yeni konu acarak sizlerin goruzlerinizi almak istyiyorum.
Klasik tek hazne icinde katman katman filtre madyasi bulunan filtreler yerine iki veya uc hazneli dis filtre yapsak acaba suyun surtunmesi vs goz onune alinirsa calisir mi?
Bu filtredeki amacim, diger medyalara dokunmadan istenen kismin temizligi veya degisimi yapilabilir, donemsel olarak eklenecek zeolit, karbon gibi medyalar daha rahat bir sekilde diger malzemeyi bozmadan eklenebilir.
Yeni akvaryum kurma arifesinde boyle bir zihni sinir proje yapmak istiyorum. Goruslerinizi ve onerilerinizi belirtirseniz en iyi uygulamayi birlikte bulabiliriz.
Not: Her bir hazne kavanoz seklinde ustten acilabilen plastik sizdirmayan kaplardan yapilacak.
Selamlarimla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ilginize ve desteginize teşekkür ederim
Selamlarimla
Gökmen bey, harika çalışır, biraz fazla yer kaplamasının dışında şahane olur. Benim aklıma neden gelmedi diye kıskandım vallahi.
Suyun sürtünme olayını hortum ve dirsekleri geniş tutarak çözebilirsiniz. Hazne olarak pvc boru kullanırım ben olsam. Hortum girişlerini rekorlu yaparsanız baş ağrıtmaz. Bir de hortumlar şeffaf olmasın, müthiş yosun yapıyor.
Gökmen bey, harika çalışır, biraz fazla yer kaplamasının dışında şahane olur. Benim aklıma neden gelmedi diye kıskandım vallahi.
Suyun sürtünme olayını hortum ve dirsekleri geniş tutarak çözebilirsiniz. Hazne olarak pvc boru kullanırım ben olsam. Hortum girişlerini rekorlu yaparsanız baş ağrıtmaz. Bir de hortumlar şeffaf olmasın, müthiş yosun yapıyor.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sizin dediğiniz şekli ile "rakor" doğrusu ama, ağzımız alışmış, rekor diye gidiyoruz.
Stand fikri de güzel ama haznelerin yan yana duruşu, bağlantı şekilleri üzerinde biraz ince düşünmeli ki, hem fazla yer kaplamasın, hem salkım saçak çirkin görünmesin, ve hem de söküp takması, temizlemesi işkence olmasın. Karşıdan bakan fabrikasyon birşey sanmalı yani.
Ayrıca tepe sump tamamen benim fikrim değil, Oktay beyden esinlendim.
Kolay gele...
ben şöyle düşünüyordum senin sistemden farkı 3 adet dirsek yok ve tahminimce bu olay süper olur.
birde benim ilk çizimde ilk su girişinden SUMP a balık düşdüğünde suya kapılıp filitrede şıkışıp kalmıyor.
Su direk yukardan aşşağıya inecek alttarafta 10cm lik boş alan olacak o alan yavru balıkların yaşamasına yeter . ben çok yavru çıkardır oralardan.
Ve tek düşündüğüm PVC kullanıcam PVC boruyu kapağı yok açıp kapatmak sıkıntılı.
Senin görüşün nedir.
ben şöyle düşünüyordum senin sistemden farkı 3 adet dirsek yok ve tahminimce bu olay süper olur.
birde benim ilk çizimde ilk su girişinden SUMP a balık düşdüğünde suya kapılıp filitrede şıkışıp kalmıyor.
Su direk yukardan aşşağıya inecek alttarafta 10cm lik boş alan olacak o alan yavru balıkların yaşamasına yeter . ben çok yavru çıkardır oralardan.
Ve tek düşündüğüm PVC kullanıcam PVC boruyu kapağı yok açıp kapatmak sıkıntılı.
Senin görüşün nedir.
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Çoşkun abi yorumun için sağol bende bu projeyi yapıcam İnşallah.
Overflow un görevi akvaryumdan suyu çekmek mi.
abilerim ben 40x40x40 akvaryum için bunu düşündüm yandan sumpda olabilir yandan sump aklıma yatmadı neden. şimdi sump pislendi nasıl temizliyosunuz elyaf, zeolit, sünger v.s. evin ortasında söküp banyoyamı götürüyorsunuz. sonra sump un için biraz pislik kalıyor dimi biraz pis su v.s.. ve yerler v.s. biraz ıslamıyor dimi. benim bundan dolayı mantığıma yatmadı.
Ozaman ben şöyle yapayım akvaryumun yarısına yakın köşeden delik açıp oradan bizim sisteme su girse suyun üstten basıncından dolayı hızlı bir şekilde dolar. sonra motor yukarı bassa olmaz mı
Evet el elden üstünmüş teşk.
Abi ben deliği tam tersi alta doğru açayımda basınçlı su gelsin diye düşünüyorum Overflow benim sistemimde benim aklıma pek yatmadı neden der isen bu yavru akvaryumu sehpanın içinde olucak filitrede direk dibinde olucak o yüzden delip suyu basınçla içeri almak daha aklıma yattı sen dersin.
Misal owerflow direk yanına suyu alırmı alırsa olabilir neden olmasın akvayumu demem ama bana acayip bir sistem geldi ve daha önceden hep düşünüyordum ne iiş yapıyor bu diye