Tuzlu Suya Ufak Bir Adım . . .
Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Recep Bey merhabalar; tuzlusuya geçme hevesinizi çok iyi anlıyorum. 2 ay öncesine kadar bende 16 litre kendinden filitreli (üstten filitreli) bir akvaryumda 2 Ocellaris Palyaço Balığı,1 boksör karides, 1,5 kg canlı kaya, 1 Domates Anemonu(Antalya'dan dalışta çıkardım) ,2 iran hortumlu salyangoz besliyordum. Ps olayını nano akvaryumlar için olanını kullanarak halledebilirsiniz. Fakat küçük akvaryumlarda dengeler çok çabuk değişebiliyor,özellikle yaz aylarında soğutucu şart. Tank küçük olduğu için nitrat dengeleride çok hızlı değişebiliyor,haftada 2 kere dip çekimi yapmalısınız.İllede canlı argonit almanıza gerek yok mercan kumu kullanabilirsiniz.Turbo snail ve iran hortumlu salyangozlar kalan yem artıklarını, oluşan yosunları yiyerek dengeyi koruyorlar bence eklemenizde fayda var.
Merhaba
Yardımcı olursanız seviniriz.
Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar.
Gayet güzel. İnşallah bu kadarla kalırsınız
Olmasa da olur diyecek arkadaşlar olacak ama kesinlikle olmalı. Tecrube sahibi olunca ps olmadan kurabileceğiniz sistemler var ama başlangıç için önemli. Kaliteli bir ps sizin sigortanız olur. Pssiz yaşar mı yaşar. Ama ne kadar uzun soluklu olur orası belli değil . Zaten akvaryum küçük, bir gün içinde tüm dengeler değişir. Canlı kaybedersiniz. Ps için bir 100tl ayırın en azından. Gidip rio, jebo almayın. Alacaklarınız en azından vasat olsun. O paraya 2.el aquamacro 150, biomatrix, redsea prizm alabilirsiniz.
Mercan kumu olur, aragonit daha iyi olur. Kumsuz da olabilir. Başka kum kullanmayın.. İyi kaya kullanın. Dışı bol gözenekli içi beton olabilir. Ben eskiden bol bol kaya dolduruyordum ama artık az miktar kullanıyorum ve kullanacağım. 7/1 gereksiz bir orantı bence. Sebebini uzun uzun yazamayacağım ama alacağınız kayalardan 1-2tanesinin tek parça iri ve bol gözenekli olmasına özen gösterirseniz daha iyi olur.
4kglık redsea paket alın, işinizi görür. Güvendiğiniz satıcı varsa açık olarak daha ucuza alırsınız.
Sorun olmaz. Arasıra kontrol ederseniz. Açık paslanma, çürüme varsa çıkartırsınız. Kafa motorunun altı açık olmamalı. Canlı kapar, parçalar. Bir de geniş açılı olmalı dalga motoru. Kafa motoru ile bunu sağlayamazsınız. 20liraya aparatlar var ama tam iş görmez. Ucuz dalga motorları var sunsun gibi. İdareten kafa motorunu kullanın ama ilerde değiştirin.
Mercan besleyecekseniz cevap türlere göre değişir. Sadece balık olacaksa aydınlatmanın çok önemi yok. Bir 10000kelvin ve 1actinic renkleri güzel gösterecektir.
Düzenli su değişimi, düzenli olarak buharlaşan su ekleme, sürekli aynı tuzu kullanma, kaliteli canlı kaya kullanma, fosfat tutucu gibi temel şeyleri düzgün yaparsanız sorun olmaz. Ama kurulumda ucuza kaçmamanız lazım. Temel şeyler önemli. Mesela aragonit fabrikasyon bir kum. Ph değerini dengede tutmaya yarar ve suya yavaş yavaş kalsiyum verir. En azından üreticilerin söyledikleri bunlar.
Ben araştırdım bulamadım maalesef. Başta tatlı su, tuzlu su farkediyor zaten.
Son olarak su illa turkuaz kullanmak zorunda değilsiniz. Fosfat, silikat içermeyen kaliteli sulardan kullanabilirsiniz. Ben damla su kullanıyorum. Ne oluyor yosun oluşuyor. Refigium olduğu halde oluyor bu. Ama yosun ro su kullananlarda da var. Nestle, damla, pınar vs.. kaliteli fosfat değeri düşük su kullanın yani. Alacağınız suyun ph değeri önemli değil. Tuzla karıştıktan sonra uygun değere gelir zaten. Tuzu litreye 33gr hesap edin ama tuzdan tuza değişir. Redsea 33gr dan koymak gerekiyor litre başına. Kaliteli damacana suda tehlikeli ölçüde nitrat yoktur, onu pek takmayın.
Beğenenler: [T]184919,OFATCI[/T]
Teşekkür Edenler: [T]184919,OFATCI[/T]
Gayet güzel. İnşallah bu kadarla kalırsınız
Mercan besleyecekseniz cevap türlere göre değişir. Sadece balık olacaksa aydınlatmanın çok önemi yok. Bir 10000kelvin ve 1actinic renkleri güzel gösterecektir.
[/QUOTE]
1.Temizlik ekibi dışında bu canlılara ilave yapmayı düşünmüyorum.
Merhaba Arkadaşlar.
Uzun süren araştırmalar ve çabalarım sonucu bir yerlere gelebilmiş durumdayım.
Dolap işini hallettim.Dolabın genişliğini akvaryumdan daha fazla olarak sipariş veriecek (30 dk. Sonra.)
Akv. 60*35*35h , Sumpı ise 50*15*45h yapmaya karar verdim. Sump akvaryumdan daha yüksek olucak yani sump bir nevi şelale filtre mantığı ile çalışacak.Yani bir arka sump olucak.
Sump içerisindeki bir motorla akvaryumdan su çekilecek ve filtrasyon basamaklarını tamamladıktan sonra tekrar akvaryuma dökülecek.
Bu şekilde su akvaryumdan çekilecek.