Tuzlu Suya İlk Adım
8 yıllık tatlı su tecrübemden sonra son 6 aydır gıptayla baktığım deniz dünyasına 21.08.2010 itibariyle ilk tuzlu su akvaryumumu faaliyete geçirerek adım attım.2 hafta önce 10 kg ölü kum ve 12 kg kadar 2 parça ölü kaya ile birlikte 5kg kadar canlı kaya ve 4,5kg luk canlı aragonit kum ekleyerek sistemi çalıştırdım.Kurulumda damacana su kullandım. Şu an sistem 2 haftadır çalışıyor.Canlı olarak canlı kayalarla birlikte gelen bristle worm, diğer kurtlar var.Bayramdan sonra temizlik ekibini ve ondan sonraki 2 hafta içinde de ilk balıklarımı eklemeyi düşünüyorum.
Akvaryum Boyut (cm): 60x50x40h durso taşırma sistemli
Sump (cm): 50x35x35h iki gözlü standart.
Kapasite (litre): Sump dahil 160 litre civarı su aldı.
Canlılar: Şimdilik kayalarla birlikte gelen kurt türevleri
Malzemeler: Bubble Magus Nac5A Protein Skimmer. Sobo 3000lt dalga motoru. 100 watt ısıtıcı.
Newjet 2300 kafa motoru.Hopar 5*24W t5 armatür,3*beyaz,2*mavi.17kg canlı kaya.14kg canlı aragonit kum.Red sea coral pro tuz.
Akvaryum Bakımı:Buharlaşan suyun tamamlanması, iki haftada %10 su değişimi ve iki güne bi elyaf değişimi.
Kullanılan Yemler: yok
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: yok
Testler:Tuzluluk 1024 tetratec hidrometre ile ölçüldü.Bugüne kadar hiç test yapmadım bayramdan sonra ilk testimi yapıcam.
Fotoğraf:
Genel görünüm
Sol taraf
Sağ taraf
Yellow polyp sanıpta aiptasia olabileceği aklıma bile gelmeyen şey:(
Masayla birlikte
Sump
Toplama kabı
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Aldığım kayayla birlikte geldi sanırım zaten onun üstünde çıktı.Yarın ilk iş kayayı akvaryumdan çıkartıp müdahale etcem.Aslında aiptasia ile ilgili çok şey okumuştum kurmadan önce fakat insan heyecanla karıştırabiliyor umarım çoğalmadan yokederim.Tekrar teşekkürler...
Teşekkürler Ali bey dikkat edicem tuzluluğa.
Bütün kayaları inceceledim sadece 2 tane var onlarda ortadaki kayada onu akvaryumdan çıkarıp sirkeli suyla kaynatmayı düşünüyorum.Ne dersiniz çözüm olur mu?
düzeltme:Kaya sirkeli su ile kaynatıldı.Aiptasia olan yerler kırılıp atıldı.Güneşe koydum bi hafta on gün kurusun sonra eklerim tekrar.
İyi akşamlar
Tank diatom sürecinde 10 gündür.Bugün ilk testlerimi yaptım.
ph:8,2
kh:7 yada 7,5 (14. damlada sararmaya basladı ama 15 de tam sarı oldu o yüzden emin degilim)
nitrat:2 mg/L
Herşey yolunda gibi haftasonu temizlik ekibini eklemeyi düşünüyorum.