Tuzlu suya başlamak
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Genel olarak ilk kurulum aşamasında, yanlış kaya seçimi yada nakliyede oluşan sorunlardan kaynaklı amonyak seviyesinin artmasıyla koku oluşabilir, bunlar doğru uygulandığı takdirde bu sorunu yaşamazsınız. Kısacası sağlıklı bir sistem kurarsanız koku duymazsınız, rahatsız edici seviyede koku duyuyorsanız ters giden birşeyler var demektir.
NAC6 o hacme büyük gelir diye düşünüyorum.Aqua macrolardan model seçerseniz uygun olur daha uygun fiyatları ve işinizi görür.Kıyıdan kum kaya toplamanıza gerek yok arangonit kumunuzu alın,canlı kayanızı alın iyi bir petshoptan kafanız rahat gönlünüz ferah kurun akvaryumunuzu.İstanbul'un dalgalı kıyılarında cıvadan tut petrol kirliliğine kadar herşey var.Ben denizciyim ve size o kıyıların ne kadar kirli olduğunu anlatsam ayağınızı denize sokmak istemezsiniz.
Anladım Muzaffer bey teşekkürler. kafamdaki planı yaparsam bilgisayarı satıp diz üstüne çevireceğim onun masasının üzerinede bir akvaryum yapmayı düşünüyorum sanırım boyutlar 100 * 60 * 50 olabilir
Ufak bir soru akvarymun camının bir tarafını delsek ve buraya L boru koysak bir ucu sump a gidecek diğer ucunu geçen su miktarı diğer uca yönlenecek buradan akan su sumpte işlem gördükten sonra kafa motorundan gidecektir. bu durumda overflov veya ne bileyim başka bir sistem yapmanın ne gereği vardır?