tuzlu su sp ve yUNus AKVARYUmum
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2010 22:13
Fotoğraf:
Boyut (cm):100/40/50
Kapasite (litre):130 lt
Canlılar: sarı prenses yaşayan kaya Yunus ve cöp balığı
Malzemeler:lifeteck 828 dış filtre ve havataşı mavi ic aydınlatma
Akvaryum Bakımı:haftada 1 su ekleme arada bir dip cekimi
Kullanılan Yemler: akvaryumcumun sattığı ciğerli yemler
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:micro fish azoo aquaguard
Eksik gördüğünüz şeyleri lütfen yazınız uyarılarınızı ve bilgilerinizi bekliyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2010 22:25
Akvaryumunuzu forumda paylaşmanız güzel fakat yanlış yere konuyu açmışsınız veya bilerek mi tuzlusu bölümüne konuyu açtınız pek anlayamadım.
1. Konu başlığında tuzlususp yazmışsınız ne demek istediğiniz anlamadım.
2. Yaşayan kayadan kastınız nedir?
3. Size biri bu akvaryumu tuzlusu akvaryumu diye mi sattı?
4. Yunus balığıda tatlısu akvaryumu balığıdır.
5. Güvercin merağınızda var galiba benim babamda bursa oynarı hastasıdır. Kuş hastalığı akvaryum hastalığından daha kötü bişeydir.
1. Konu başlığında tuzlususp yazmışsınız ne demek istediğiniz anlamadım.
2. Yaşayan kayadan kastınız nedir?
3. Size biri bu akvaryumu tuzlusu akvaryumu diye mi sattı?
4. Yunus balığıda tatlısu akvaryumu balığıdır.
5. Güvercin merağınızda var galiba benim babamda bursa oynarı hastasıdır. Kuş hastalığı akvaryum hastalığından daha kötü bişeydir.
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2010 22:29
ABim ANLAmıYORUm BEN FAZLA SADECE BEND E OLAnı paylaşmak istedim ben güvercin mereklısıyımdır posta yarıştırıyoruz bu sadece bende olan akvaryum artık sizler ne derseniz kusra bakmayın ama önerilerinizi beklerim salun öğrenicez yavaş yavaş
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2010 22:50
Sezgin bey arkadaşın yaşayan kayadan kastı ciklit türlerinden biri o isimle tanınıyor orjinal adını bilmiyorum.
Eksik çok :D
1=üste ışıklandırma yapmalısın
2=canlıların streslerini azaltması için dekor eksikliğini gidermelisin bol kayalı mağralı yerler gerekiyor
3=hacim konusunda yanlışın var tekrar hesaplamanı öneririm 200 lt akvaryumun kapasiteyi aşmamanı öneririm.
saygılar
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2010 16:30
Yunuslarınız sterse girmiş gibi gözüküyor fotoğrafta. Yaşayan kaya yunuslarla ve splerle uyumlu değildir. Belirli birsüre sonra yunusları rahatsız etmeye başlayacaktır. Sarı prensesler kayalıkları çok sever yunuslarda bol kum ve geniş yüzme alanı. Spler bu akvaryumda rahat edemez. En azından azda olsa saklanabilecekleri yerler(kovuk-mağara vs.) oluşturun. Beslediğiniz balıkların doğal ortamında bitki olmaz... Onları çıkartın bence hiç güzel durmuyor. Birazda su ekle istersen =) Ayrıca akvaryumuna kapak ayarlamalısın yoksa balıklarını yerde görebilirsin. Su seviyesini o yüzden aşağıda tutuyorsan çok yanlış bir hareket.
1- Zaten strese girerlerse o mesafeden de çok rahat atlayacaklardır.
2- Tankın kapasitesini düşürüyorsunuz. Şuanda yaklaşık olarak net 80 lt. akvaryumunuz var. Yunuslar için kesinlikle yetersiz. Yaşamasına yaşar ama en fazla 10cm olur(ki oda çok zor) Ne renklerini gösterir ne kafa yapar. Işık konusuna gelince o ışık balıklarınızı hep strese sokacaktır ve zamanla kayıplar başlayacaktır. Daha söylenecek çok şey var... Sen en iyisi bu konuyu tatlı su bölümüne aç ve eleştirileri göz önüne alarak iyileştirmelere git. İstenilenler çok zor şeyler değil. Bence yunustan tamamen vazgeç ve sp+mavi prenses 1e 3d şeklinde ayarla. Çok sağlıklı balıkların ve yavruların olur.
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2010 12:55
Güzel akvaryum olmuş