Tuz oranı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryuma bu sabah yeni aldığım 4-5 cm boyundaki yavru vatozu koydum. vatoz tuza karşı çok hassas olduğu için onu bir nevi kobay olarak kullandım. ama akşam oldu ve ben koyalı 10 saat kadar bir zaman geçti nerdeyse. vatosda bi sorun yok demektir. şimdi de 3 tane en büyük frontosalarımı koydum onlar da 1 saat oluyor yeni tanklarına gireli. bir sorun yok gibi görünüyor. umarım artık bi sorun çıkmaz.
Beğenenler: [T]174824,thsn4400[/T]
Sanırım mesajları iyice okuyup anlamadan cevap yazıyorsunuz, akvaryumun suyunun tamamını boşaltarak yeniden 250 lt. su koyduğumu ve tüm filtreleri 2 gün boyunca çalıştırdıktan sonra yeni vatozu koyduğumu yazmıştım. Tekrar %50 su çekmenin ne anlamı var ki? her neyse şu an bir hafta oldu, minik vatosum da frontosalarımda gayet sağlıklılar. tahliye ettiğim 250 lt. suyla beraber tuzun da eriyip gitmiş olduğunu tahmin etmekte yanılmamışım.
Kuma çökmüş olan tuzu akvaryum içersinde bir miktar su bırakarak kumu bi cisim ile karıştırarak mevut suyun içerisinde çözülmesini sağlayıp ve hemen akabinde bu suyu tahliye ederek büyük miktarda tuzu uzaklaştırabilirdi.
Yılmaz bey kaya tuzu veya özel akvaryum tuzları genel manada yeni kurulumlarda temizlik ve çeşitli bakteriyel hastalıkların tedavisinde oldukça faydalıdır. ( beyaz benek gibi) Suya tuz ilavesi yaparken unutulmaması gereken bir husus ise ; içinde canlı bulunsun bulunmasın tuzun daima bir kap içersinde çözünebilieceği kadar suyla çözdürüp katılması gerekir ve sofra tuzu ( iyot ve çeşitli katıklar içerdiğinden dolayı) kullanılmamalıdr.
Miktar konusunda ise; ben 330 litreye 2 silme yemek kaşığı kadar kaya tuzu içeren çözelti ilave ediyorum.
Kobay hususunu ise kesinlikle tasvip etmemekle beraber, bir daha bu tarz bir hataya düşmeyeceğinizi temmeni ediyorum.
Saygılar.
Peki 100 litrelık tanka normalde ne kadar tuz koyulmalı?2-3 kasık sakınca yaratırmı?