Tuz
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2010 02:01
Arkadaşlar deniz akvaryumları resif ve reef olarak 2 'e ayrılıyor bildiğiniz üzere.
Benim kuracağım akvaryumda.(İsimlerini tam bilmiyorum mazur görün )
Balıklar , anemonlar , mercanlar. Çiçeğe benzer renkli canlılardan olacak.Yani hepsinden bir parça.
Hangi tuzu almam gerek.Tuzlar 2 gruba ayrılıyor.Marka belirtirseniz çok sevinirim.
tylnsiah 2010-11-28 01:51:46
Benim kuracağım akvaryumda.(İsimlerini tam bilmiyorum mazur görün )
Balıklar , anemonlar , mercanlar. Çiçeğe benzer renkli canlılardan olacak.Yani hepsinden bir parça.
Hangi tuzu almam gerek.Tuzlar 2 gruba ayrılıyor.Marka belirtirseniz çok sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2010 10:28
Reef zaten resif'in ingilizcesi. Deniz akvaryumunda iki ayrım vardır resif ve marine tank. Yani mercan ağırlıklı ve sadece balık akvaryumları. Kullanmanız gereken tuz üzerinde reef salt yazanlar. En bilinenleride Red See Coral Pro Salt ve Tropic Marine Pro Reef'dir.
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2010 11:52
Arkadaşlara aynen katılıyorum, kova üzerinde Reef Salt yazacak. Tuz içinde Kalsiyum vb. gibi birçok ilave madde bulunacak ve bunlar mercanlar-anemonlar tarafından kullanılacak.
Ben Red Sea Coral Pro kullanıyorum. Biraz pahalı aslında. Ucuz olup da çok iyi diyebileceğiniz bir reef tuz bulan var mı acaba?
Ben Red Sea Coral Pro kullanıyorum. Biraz pahalı aslında. Ucuz olup da çok iyi diyebileceğiniz bir reef tuz bulan var mı acaba?
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2010 13:41
Bende Red Sea Coral Pro kullanıyorum. Gayet kaliteli bir tuz. İçerisindeki değerler de gayet iyi. 7 kiloluk tuz beni uzun süre idare ediyor.
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2010 00:15
Ne kadara buldunuz?