Türünü Bulamadığım Tür
Gerek ana sayfa gerekse forum kısmı gerçekten çok güzel bilgiler içermekte.
35 litre tankımda nette araştırmama rağmen tam aynısını bulamadığım bir tür yosun ile karşı karşıyayım, nasıl gidereceğim hakkında da en ufak bir bilgim yok.
Sizin tecrübeleriniz sayesinde umarım sonunu getiririz.
Sağ taraftaki anubias yaprağının ucunda görebilirsiniz. Bundan farklı yerlerdede mevcut pamuk gibi bir yapısı var.Arttıktan sonra mimari yapıyı bozmadan budama işlemi gerçekleştirdim ama ulşamadığım yerlerdekini alamadım malaef. Bazı yerlerde camda da görmeye başladım.Akvaryumu kuralı 1 sene oldu ve bu problemi son 1 2 aydır görüyorum. Camlardakileri mıknatıslı temizleyici sölemiyor ben bulaşık süngerinin yeşil kısmıyla zorlanmadan ayırabiliyorum.
Resim çok kaliteli değil kusura bakmayın. Ama akşam kamera ile çekio daha kalitelisini ekleyebilirim isterseniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Daha kaliteli bir fotoğraf çekerseniz belki yardımcı ola biliriz.
aslında çoğu sorunlu yaprakları budadım ama akvaryum içinde farklı yerlerde bulabilirim sanırım .
elimde bir adet daha resim buldum. En azından telefonumda bulunan.
Yaprakların üzerindeki diğer kalıntılar temizlik için dibi kaldırmıştım onun kalıntıları onlarla ilgili sorunum yok :) sıkıntı yaprak uçlarındakiler :)
aslında çoğu sorunlu yaprakları budadım ama akvaryum içinde farklı yerlerde bulabilirim sanırım .
elimde bir adet daha resim buldum. En azından telefonumda bulunan.
Yaprakların üzerindeki diğer kalıntılar temizlik için dibi kaldırmıştım onun kalıntıları onlarla ilgili sorunum yok :) sıkıntı yaprak uçlarındakiler :)
[/QUOTE]
Sakal Yosunu Kardeşim
Aynı sorun bitkili akvaryumumdada mevcuttu.Ne yaptıysam kurtulamadım taki akvaryumun suyunu komple boşaltıp kumu tekrar yıkayıp kurduktan sonra o yaprak uclarındaki yosundan kutuldum.
akvaryuma ekleme süresi olması gerektiği gibi su eşitleme vs. ile yaklaşık 20 daika aldı.
Tam seçemiyorum ama sorunun bence fosfat degil ya gübrelemeyi yannış yapıyorsun yada gereginden fazla ışıklandırma yapıyorsun . gördügüm kadarıyla tankın bitki bakımından gayet güzel yani yogun böyle bir tankda aşırı fosfat veya nitrat oranı çıkarsa şaşırırım .ışıklandırmanı yazarsan yardımcı olabilirim . günde kaç saat ışıklandırma yapıyorsun . sana önerim haftada iki kere su degişimi yapman pazar günleri %30 su degişimi yapıyorsan çarşamba günü % 20 su degişimi yap toplamda % 50 su degişimi yapmış olursun böyle yaparsan eger tankındaki gelişmelere bak derim ondan sonra bir teşekkür borcun kalır ... başarılar