Tür tavsiyesi
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2006 10:06
Arkadaslar meraba ben 1 yildir balik besliyorum yani daha yeni sayilirim beni aydinlatirsaniz sevinirim ben 2 frontosa 2 lelleupi 2 yunus 5 calvus 6 tanede brichardi besliyorum akvaryumumun boyu biraz ufak 120 50 60 suana kadar bi sorun yasamadim acaba ileride bu türler arasinda bisorun olurmu bu arada calvus ve brichardiler 3 cm frontosalar ve yunuslar 15 cm lelleupi 6cm cevaplariniz için simdiden tesekkür eder saygilarimi sunarim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2006 23:01
Yusuf bey 15 cm lik yunus ve frontosaların yanında 3 cm lik balıkların şu ana kadar zarar görmemiş olması bile bence şans. Riskli bir akvaryum kurmuşsunuz. Yunus ve frontosalar yiyecekleri boydaki balıklara karşı saldırgan olabilirler. Akvaryumunuzun boyu ufak değil ama balıklarınız konusunda yeni bir ayarlama yapmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde devam edecekseniz yemlemeyi çok iyi yapmalısınız büyük yunuslar ve frontosalar aç kalmamalı. Ufakların da büyüklerin arasına girip yem kapabilmeleri zor gibi. En sağlıklısı balıklarınıza yeni bir düzenleme yapmanız. Bu koşullarda kötü sonuçlarla karşılaşmak süpriz olmaz. Sadece tavsiye.
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2006 16:43
Bence yaşarlar yanlız calvuslar yavaş gelişir dikkat frontozalara yem olmasınlar frontozaların giremeyip sadece onların girebiliceği yerler yapın.