Tropheus tür?resimli
Arkadaslar tropheusumun türünü tam olarak tespit edemedim.Black Bemba olarak degerlendirdim ama birde sizler görün bakalim yakinda disi alacam tabi önce türünden emin olmaliyim.Simdiden herkese tesekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sayfada bozukluk olmasin diye mesajinizi düzenledim affiniza siginarak...
Bu resimlerden çok net olmamakla birlikte bemba diyorum,tek basinami bu balik varsa diger baliklari ve akvaryum boyutunuzu merak ettim
Saygilarimla
Tahmin ettigim gibi balik bemba,Refet beye katiliyorum sagliksiz görünüyor,yazinizdan yanlis anlamadiysam bu balik akvaryumda tek basina...Tropheus türleri koloni olarak beslenmeli yani istanbula geldiginizde yanina 2 veya 3 es yeterli olmayacaktir diye düsünüyorum...En azindan 10 tane hatta 15 tane olarak beslemenizi tavsiye ederim 2 erkek 8 disi gibi...Tropheus zor bir türdür tavsiye etmem yinede siz bilirsiniz...
Saygilarimla...
Refet bey neden baligin sagliksiz oldugunu düsündünüz eger detay verebilirseniz benide aydinlatmis olursunuz,bildigim kadariyla bloat da istahsizlik ve sisme gibi belirtiler olur fakat baligimda simdilik böyle belirtiler yok.Koloni konusunda Ulvi bey önerilerinizi dikkate alacagim maalesef Malatyada bu tür baliklari bulmak neredeyse imkansiz ancak Istanbuldan temin edebilecegim,hepinize ilginizden dolayi tesekkür ederim.
Ayrica ilk koydugunuz fotolarin 3.üncüsünde baligin gözü bugulu. Henüz olmamislar ama bu stresli hal devam ederse bloat kaçinilmaz.
Saygilar,