tropheus kuyruk kısma

TROGLOKSENÇevrim Dışı

İl: Ankara
TROGLOKSENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2014 21:10
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Kuyruk dahil tüm yüzgeçler kısılmış ve vücuda yapıştırılmış durumda. dengesiz yüzüyor

Akvaryum Kapasitesi (litre):300

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: tek tür

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): pH8,5 - GH 14

Filitrasyon:2500 w iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

arkadaşlar 15 adet masva aldım. 5 gün oldu. 20 kg kalsiyum karbonatlı kum ve iki köşesinde mağara şeklidne dizilmi bir miktar taş var. balıklardan birisi iki gündür koloniden ayrı tek başına takılıyor. saklanma belirtisi yok. tek başına çok az dolanarak duruyor. yem yeme sıkıntısı yok. yemi görünce saldırıyor. ama yüzgeçlerini ve kuyruğunu bir türlü açmıyor. sürekli kısık durumda. ayrıca yüzerken sanki sağa sola devrilecekmiş gibi dengesini kaybediyor. derisinde belirgin bir mantar yada parazit belirtisi yok. karnında şişkinlik yok. solunumda hızlanma yok. diger balıklar tarafından da rahatsız edilmiyor.

koloninin diger üyelerinde bir sıkıntı gözükmüyor. sürekli dolaşıyorlar yada inek gibi kumun üstünde otluyorlar. sadece birisinde kahverengi uzun dışkı gördüm. vücudundan ayrılmadı dışkı uzun süre.

bir arkadaşın tavsiyesi üzerine %40  civarında dip çekimi yaptım.  ısıyı yükselttim. iki avuç kaya tuzu attım. 

bu kuyruk kısmanın tedavisi nedir. bu hastalığın adı nedir. yardım edebilir misiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TrophZeusÇevrim Dışı

İl: Ankara
TrophZeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2014 22:29
Tropheuslarda en bilinen iki hastalık dropsy ve bloat'dur,bu hastalıkların belirtileri hemen hemen aynıdır,pullar kalkar,gözler dışa doğru çıkar,hayvan yemden kesilir,vücut şişer ve balık bir köşeye çekilir.Ben dropsy yüzünden 6 balığımı kaybettim işin en acı tarafıysa gözünüz önünde balıkların teker teker ölmesi ve bu konuda çaresiz kalmanız.Size tavsiyem eğer ilaç tedavisi düşünüyorsanız balığınızı her gün yemleyip takip edin,olası bir yem yememe veya hızlı soluma durumunda belirtilen tedavi yöntemlerine başlayın çünkü bu durum koloninin diğer üyeleri içinde tehlike teşkil edecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir