tropheus akvaryumu
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sebebi: silinebilir
Mesajı Yazan: ddaghan
Mesaj Özeti: Herkese selamlar.Ben 200 litrede 6 damızlık yunus beslemekteyim.Yunuslardan yaklaşık 350 yavru aldım.Artık yunuslar pek hoşuma gitmiyor.Belkide yavru
İlk mesajımdan bu güne kadar yaklaşık 2 ay geçmiş.Akvaryuma yavru bulamadğım bi için bir arkadaşımdan 1 erkek 6 dişi duboisi aldım.Balıkları alalı yaklaşık 40 gün oluyor ama şanşa bakın şimdi 6 yavru duboisim var.Hatta şuan yavru veren 2 dişi dahil 4 balığımın ağzı yine dolu.İşte yavru duboisilerim.
Bende 250 lt akvaryumda, 9 dişi iki erkek doboisi bakıyordum, inanan ufaklarken hiç bir sorun yoktu, takı balıklar büyünce ölümler başlamaya basladı, kavga desen gırla ,600 lt lik bir akvaryuma, satmak zorunda kaldım, tropheus suzda yapamıyorum ,şindi 250 lt akvaryuma 4 dişi bir erkek ilangi aldım, dicegim oki 200 lt akvaryumda tropheus beslememeniz, inanın balıklara sürü halinde aldığımız zaman , çok eziyet ediyoruz ,farkında olmadan ,sevgi ve saygılar ,reis hocam sizdende ozür dilemek istiyorum ,gecenler gene bir tropheus akvaryumunla ilgili ,ufak bir akvaryuma tropheus yapması için öneri yapmıstım, litresini okumadan yazdığım için yeniden akvaryum com üyelerindende özür diliyorum. (duboisilerden 21 adet yavru aldım ama yinede aziyet ettiğime inanıyorum)
Arkadaşlar 200 litrede yavru aldım.Ama dediğim gibi balıkları ayıracak fırsat bulamadım.Balıkları arkadaşımdan alalı tam 37 gün olmuş.Bu sürede ikinci kez yavrularını ağzında tutanlar var.Ama tekrar söylüyorum balıklar tam olarak huzur içinde diyemem yumurta tutan dişiler oldukça sert olabiliyor.Bölgelerine giren diğer dişilere karşı sert davranıyorlar.