Tetra aqua nitrate minus hakkında
Link: http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=56 0519&productid=ptan123403
Bu ürünü kullanan ve memnun olan var mı?
Saygılar sevgiler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Peki,bari satın alayımda ben test edeyim,sonucu yazarım.
Saygılar sevgiler...
Balıklarınız o ürün taneciklerini yediği için mi öldüler yoksa suyun değerleri değiştiği için mi?
Saygılar sevgiler...
Anladım,balıklarımı kobay olarak kullanmamaya karar verdim,gerçi ufak bitkili bir akvaryum kurup onda denemektede yarar var gerçekten işe yarıyormu diye ama önce ufak bir deneme akvaryum almalıyım,bilgileriniz için çok teşekkür ederim.
Saygılar sevgiler...
Nitratı serbest azota döndüren bakteriler anaerob ortamda bu işi yapıyorlar.Bu yüzden su sirkülasyonunun olmadığı kum derinliklerine gömülmeleri gerekiyor.Forum üyemiz olan ve biyoloji bölümünde okuyan bir arkadaşımdan (gürkangr) öğrendiğim kadarıyla,bu bakteriler anaerob ortamda nitratı azota,aerob ortamda ise nitrite döndürüyorlar.
Balık kaybı sanırım bakterilerin aerob ortamda kalmalarından kaynaklandı...
Bende merak edip biraz araştırdım. Tetra granül formdaki nitrateminusun üretimini durdurmuş ve sıvı formda çözelti halinde piyasaya sürmüş. Granül form uzun zamandır üretilmiyormuş. Problemi onlarda farketmiş demekki..
Fakat ilginç olan Tetra ısrarla nitratminusun çalışma prensibini biological olarak açıklamış. Yani denitrification mekanizması üzerinden nitrat nitrojen çevrimi ile azaltır demeye getirmiş. Sanırım tetraya bir mail yazıp konuyu açıklığa kavuşturmasını istemek lazım. Aslında sitesinde oksijence fakir şartlarda işe yarayacağı ve kum altı filtrelerde etkisini azalacağını da belirtmiş. Biyolojik bir durum söz konusu olmasa bunları yazmazlardı sanıyorum.
İncelemek isteyenlere;
http://www.tetra-fish.co.uk/tetragoldfish/products/pageTEMPL ATE.asp?productID=150