Tepe sump yapımı -3-(resimli)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönül verdiğimiz bu hobiye kendimizde birşeyler kattığımızda akvaryumla ilgilenmek daha bir zevkli oluyor.Hem dışa bağımlı kalmıyoruz buda sevindirici bir durum.
Yalnız ben zeolitin olduğu kısmı anlayamadım. Benim tepe sumpta ilgili hücre komple zeolit ile dolu ve su içinden süzülüyor, sizinkinde ortada delikli bardağın içinde oluşuna anlam veremedim, açıklayabilir misiniz?
Yalnız ben zeolitin olduğu kısmı anlayamadım. Benim tepe sumpta ilgili hücre komple zeolit ile dolu ve su içinden süzülüyor, sizinkinde ortada delikli bardağın içinde oluşuna anlam veremedim, açıklayabilir misiniz?
[/QUOTE]
Merhabalar. Ellerinize saglik.
Ben de herseyimi mumkun oldugunca diy yapmaya calisan biri olarak boyle calismalari gordugumde kendim yapmis gibi seviniyorum :)
Yalniz aklima takilan birsey oldu, lutfen yanlis anlamayin tamamen bilmedigim icin soruyorum. (bu aralar forumda yanlis anlasilma oranim baya yuksek :))
Hic sump sistemleriyle ilgili bir calismam olmadi ama iki adet dis filtre yaptim, halen de kullaniyorum. Dis filterelerde bildiginiz gibi su girisi genelde alttan verilir, su suzulerek uste dogru cikar ve ustteki cikistan akvaryuma doner. Bu sayde su filtre mazlemelerinin uzerinden daha homojen bir sekilde gecmis olur. Eger ustten verilirse (ki ben hatayla yaptim) su sadece otradan en dibe kadar akiyor ve oradan tekrar akvaryuma donuyor. boylece verimli bir filtrasyon saglanmamis oluyor.
Simdi sorum su;
Sizin yaptiginiz cizimlerde, eger yanlis anlamadiysam, su her bolume ustten akiyor, alttan girmiyor. Birkac sump sistemi daha inceledigimde hepsinde filtre bolmelerine alttan giris yapiyordu. Su anda cizim yapamiyorum ama sanirim ne dedigimi anladiniz. Acaba bu durum, dis filtrelerdeki gibi tum filtre malzemesinin esit kullanilmamasi gibi bir olumsuzluga yol acar mi? Yoksa ustten ya da alttan fark etmez mi?
Dedigim gibi sadece merakimdan ve bilmedigim icin soruyorum.
Goruslerinizi belirtmenizi rica ederim...
Selamlarimla...