Tenya
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2014 01:20
Video:
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=LVUtZvjCJ3A[/VID]
https://plus.google.com/u/0/photos/118254740300398435006/albums/6052751842893874945/6052751980583304930?pid=6052751980583304930&oid=11825474030039843500
Canlıdaki Belirtiler: Tenya
Akvaryum Kapasitesi (litre):30
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 Elma Salyangoz ve 1 vatoz (15 cm)
Filitrasyon: Dış Filitre
Akvaryum Kapasitesi (litre):30
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 Elma Salyangoz ve 1 vatoz (15 cm)
Filitrasyon: Dış Filitre
Merhaba arkadaşlar. Tenya sorunum var. Video da anlattım gibi derdimi. Ama yine de yazayım. Üç akvaryumum var değişik balıklar beslemeyi seviyorum. Petshopun birinde gölden tutulmuş balıkları, hem hiçbir yerde görmediğim için farklı olduğundan; hemde çok uygun fiyat söylediğinden satın aldım. Şu an o balıklarımdan bir tane kaldı. Diğerlerinin karnından bu tenya çıktı. bu tenyalar hakkında bilgin var mı acaba?
varsa eğer merak ettiğim bir kaç şey var:
1. Bunun bir tedavisi var mı?
2. Bu balıkları koyduğum akvaryumda daha önceden beslediğim dev bir vatoz balığım ve iki elma salyangozum var. Bu tenya onlara da bulaşmış mıdır? ya da yeni balık almayı düşünüyorum. yeni balıklarıma da bulaşır mı acaba?
üç akvaryumum var ve yıllardır balık bakıyorum, ilk defa böyle bir şey ile karşılaştım.
Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2014 09:07
Şimdi merak ettim hastalığı biraz araştırdım, bağırsakta 3-10 metreye kadar uzarmış bu tenyalar balıkta. domuzlarda sık rantlanırmış iyi pişmeyen çiğ yenen etlerden lavralarla yumutalarıyla bir şekilde insanlara geçebilirmiş etler yeterli şekilde pişirilmiş etlerde larvalar parlalanırmış, insanlardada yaşayabiliyorlarmış iç organlarda, bu parazitin yumurtaları dışkıda gözükürmüş beyaz muhtemel sizde gözükende yumurtasımıdır acaba resimdeki bilemiyorum, insanlarda safra kesesinin tıkanmasına kadar sebepler oluşabilirmiş bunlardan karın üstünde bir ağır mide bulandısı gibi. İnsanlarda tedavisi Tenya hastalığı, ilaçlarla ve genelde tek doz kullanılarak tedavi edilebilir deniyor. En çok kullanılan ilaç niclosamide etken maddeli ilaçlarmış.
mesutok 2014-08-29 10:37:43
Ama bu niclosamide etken maddeli ilaçlar, balıklarda nasıl uygulanabilir onu forumdaki doktor arkadaşlara havale ediyorum 

Dişi parazit günde 1 milyon larva çıkartabilirmiş.
Birde Tenya sizin resimdeki gibi dışta o büyüklükte bir görüntü oluşturmu onuda düşünmek lazım.
Birtane niclosamide içeren ilaç buldum bunları yani yaptığım araştırmadan sizde faydalanın diye ekliyorum kulanılacak diye değil, yazılı düşünüyoruz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir