teleskop japon
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2014 10:16
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler:1 aydır sıksık ters yüzüyor, yem yiyor, dünden beri dibe veya köşelere çöküyor
Akvaryum Kapasitesi (litre):3 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:sarı japon ve portakal japon
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):ıstıcı kullanmıyorum
Filitrasyon:
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :2 haftada bir su değişimi ve akvaryum temizliği yapıyorum
Canlıdaki Belirtiler:1 aydır sıksık ters yüzüyor, yem yiyor, dünden beri dibe veya köşelere çöküyor
Akvaryum Kapasitesi (litre):3 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:sarı japon ve portakal japon
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):ıstıcı kullanmıyorum
Filitrasyon:
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :2 haftada bir su değişimi ve akvaryum temizliği yapıyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2014 11:08
Kabız olmuşta olabilir, japon balıklarının mideleri yoktur onun yerine mide görevi yapan bağırsak uzantısında bir çıkıntı vardır, buda pek iyi işlemez diğer türlere göre, yeme gelmiyorsa bir gün aç bırakın balığı,hatta bir balık 5 gün yemyemese bile yaşar, yem yiyorsa haşlanmış bezelye tanesinin kabuğunu soyun içini atın bu kabızlığını geçirir markette cam kavanozda 3 Tl yarı haşlanmış bezelye yumuşaklarını kullanın, yahut haşlanmış ıspanak yaprağı verebilirsiniz yerlerse kabızlığı önler geçirir lifli posalı olduğu için bağırsakları temizler, haşlanmış sebzeleri japonlardan hiçbir zaman eksik etmemelisiniz ögünlerinden 2 günde bir verin, genelde hava kesesi sorunu yavru balıklarda gelişme döneminde japonlarda çok yavru yeni doğmuş balıklarda ölümcül olabilir sonrasında daha çok kabızılığa obezliği bağlı hava kesisine giden gaz doldurma boşaltma damarlarına yapılan baskılara bağlı olumsuz etkiler sıkça olabildiği izlenmiştir. Sizin balığın durumu iyi değil öncelikle yem vermeme yoluna gidin 24 saat. Düzelirse mümkünse kuru yemleri bir kaşık içme suyunda bekletin şişsin yumuşasın öyle verin bir süre bu gibi tedbirler alınabilir. Çok aşırı yemlemedende kaçınmak lazım özellikle kuru yem. Mümkünse pond yem veriyorsanız ufalayarak verin, karides kurusu veriyorsanız ufalyayarak verin, doğlarında kuru yem yoktur balıkların, japonların atası sazanlar, solucan yosun, böcek larvaları bitkiler v.b doğal beslenmeleri var.
mesutok 2014-02-14 11:23:43
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir