TECRÜBE VE BİLGİLERİNİZE MUHTACIM
Merhaba arkadaşlar,dün görüşlerinizi aldıktan sonra iş çıkışı geç bir saatte açık bir akvaryumcu denk geldi yolumun üzerinde. İçeri girip danışmak ve balık bakmak istedim. Bir koloni buldum 10 balıktan oluşan. Bir kitapevinde yıllarca bakılmış sonra koloniyi oldukları gibi vermişler teleskop balığına dönmüşler :s bu kısım epey garip geldi. Hepsi sarıprenses. 2si erkek 8i dişi ve damızlık denilecek boydalar. 10cm belki daha büyükler. İçlerinde limon sarısı olanlar da var portakal rengi olanlarda. Bir çoğunun burun kısmı sanki iyice kalın ama yumuşak bir tabaka almış gibi. Anlayacağınız epey erişkin balıklar bunlar. Defalarca bir sürü yavru aldıklarını söylemiş kitapevindekiler. Şimdi ben şöyle düşündüm. Malum balıklarımla başım dertte dünde uzun uzun anlatmıştım bu konunun en başında. Kendi balıklarımdan eş tutmuş olan aktif erkek sp ile 2 sefer anne olmayı başaramamış ama hala erkeğin peşinden koştuğu dişiyi akvaryumumda bırakıp oradaki koloniden 8 tanesini alsam mı?ama benim balıklarım kolonideki erkekten 2-3 cm daha küçük gibi belki sadece 2cm filan. Bu durum akvaryumumda kalan erkek ve dişi için sorun olur mu?gelenler 2-3cm gibi büyük olunca kavgalar yaşanır mı?oradan alacağım balıkların hepsi mi dişi olmalı yoksa 10sp ye 1e yeterli olur mu?ama benim erkeğim de tek bir dişiyle ilgileniyor hep diğerlerine yine yüz vermez diye korkuyorum. Üstelik çok da sağlıklı iken onu vermek istemiyorum. Bu şekilde koloni alımları uygun mudur?ve dediğim damızlık boyda 10-11cm balıkların her biri için 7lira diyor. Lütfen benim için bir değerlendirme yapabilir misiniz?saygılarımla bol yavrulu keyifli balıklar. ..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tür konusunda ise elinizdeki türler ( bildiğim kadarıyla mp ve kenyi) ikiside sp ile bakılmaya uygun değildir) ayrıca elinizdeki balıklar + 10 bireylik damızlık bir koloni için 150 litre bence çok az gelecektir.
Tavsiye: Eğer 2 koloni beslemek istiyorsanız sp leri çıkarıp mp ve kenyi yapın. Spler ile kuracaksanız 10 adet değilde 1 e 5 dişilik bi koloni edinin yanınada uyumlu 2. bir tür olarak ufak bir koloni eklemenizi öneririm. (aceiman gibi..) toplamda 12 balık eder. Brüt hacminizi hesaplıyınca daha fazla eklenmemeli.
Saygılar.
Birde sanırım elinizdeki balıkları verip üzerini tamamlamayı düşünüyorsunuz. Akvaryumcu alıcaksa balıklarınızı yemle yada işinize yarıyacak birşeyle değişin derim. Yada herkesin yaptığı gibi balıklarınızı ilan verip sattıktan sonra yeni koloninizi oluşturun. Tabi seçim sizin. Saygılar.