Tatlı ve Tuzlu su iç içe?
Saygılar,
http://www.arofanatics.com/forums/showthread.php?s=da8786f6bf49ebf8f8933a8926cb1dcd&t=376610
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Açıklamasında yazdığına göre bu durum magical water adı verilen yeni bulunmuş bir ürünle sağlanıyor. Bu madde tuza benzeyen suya karıştırıldığında anyon ve katyonlara ayrılan yani elektriksel iletkenliği olan bir maddeymiş. Söylenildiğine göre tatlı ve tuzlu su balıkları bu madde karıştırılmış suya adapte olabiliyormuş. Yurtdışında şise fiyetı 100$. Linkteki forumda bazıları ürünün hala test aşamasında olduğunu söylüyor. Ürünün amacı geçici olarak değil kalıcı bir şekilde tatlı ve tuzlu su balıklarının bir arada yaşayabilmesini sağlamak.
Açıklamasında yazdığına göre bu durum magical water adı verilen yeni bulunmuş bir ürünle sağlanıyor. Bu madde tuza benzeyen suya karıştırıldığında anyon ve katyonlara ayrılan yani elektriksel iletkenliği olan bir maddeymiş. Söylenildiğine göre tatlı ve tuzlu su balıkları bu madde karıştırılmış suya adapte olabiliyormuş. Yurtdışında şise fiyetı 100$. Linkteki forumda bazıları ürünün hala test aşamasında olduğunu söylüyor. Ürünün amacı geçici olarak değil kalıcı bir şekilde tatlı ve tuzlu su balıklarının bir arada yaşayabilmesini sağlamak.
[/QUOTE]Teşekkürler, televizyonun icadı gibi akıl almaz bir şey. Fakat söz konusu canlı olunca bence her şey değişir. Teknik açıdan mümkün olması, uygulanması gerektirdiğini göstermez. Ticari amacın dışında bir şey göremiyorum GEX'de.
Saygılar.
Linki izliyemiyenler tıklasın;
Moly ve plati nin tuzlu suda ,kısa süreli olarak (yaklaşık 2 ay kadar !! sonrasında tekrar tatlı suya koydum) yaşadığını tespit ettim hatta ters bir deneme yapıp , bebek sahilinden olta ile tutmuş olduğum horozbina ( kaya balığı !!) nın japon balıkları,pengasus ve vatoz ile 150 lt. lik bir akvaryumda ,yaklaşık olarak 8 ay yaşadığını gördüm (akabinde ;Benim şehir dışına çıkmam sonucu balıklar ile ilgilenen çırağımın sayesinde tümü öldü...!!).
Bu tespitlerimden şunu anlıyorumki ;adaptasyon ile doğru seçim yapılırsa çeşitli suyun içinde her türlü balığı yaşatmak mümkün, ama uğraş istiyor.
bu yabancı sitede sadece fuar görüntüleri olduğu için ,kesin olarak kısa süreli,görsellik amaçlı şov yapılmış... sadece kınıyorum zira balıklarında bir canı var ve bizim canımız kadar değerli.
Kısaca ;Emanetin kıymetini bilmeyen kendinin olanını kaybetmeye mahkumdur.
Selam ve saygılarımla.