Taşlarda salınım ihtimali nasıl anlaşılır?
Teşekkür Edenler: [T]214080,eskiyapar[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tuz ruhum var. Şimdi kaynar suda bekliyorlar. Çıkartıp tuz ruhuyla deneme yapacağım. Bu konuyla ilgili aratma yaptım ancak tam anlamıyla yeterli bilgiyi elde edememiştim. Daha doğrusu aslında konuyu açarken taşı tarifle herkesin anlayacağını tahmin ettiğim için taşa özel sormuştum. Yeni kuracağım nano akvaryuma balıkları henüz almadığım için boş akvaryumda deneme yapma imkanım var. Eğer tuz ruhu testini geçerse bir kaç günde onda deneme yapabilirim. Eğer sonuç olumlu çıkarsa güzel şeyler çıkacağa benziyor. Teşekkür ederim
Antalya kayası ve benzeri kayaların üzerine tuz ruhu döküldüğü zaman köpürme oluyor. Akvaryumlarımda kullandığım deniz kumlarında da köpürme oluyor. Ama bugüne kadar sorun yaşamadım. Bence doğada bulunan tüm kayalar salınım yapar. Malawi ve Tanganyika akvaryumlarında kayaların ph ı yükselttiği bilinir. Bu istenilen bir durumdur. Üzerine tuz ruhu döküpte köpürmeycek 2-3 çeşit kaya vardır herhalde. O zaman akvaryumlarımızda quartz kum dışında kum kullanamıyacakmıyız. Yada salınım yapmayan kayaları nereden bulacağız.
Teşekkür Edenler: [T]187178,balikliamca[/T]
En büyük tehlike taşlardaki metallerdir. Eğer taşın üzerinde metalik renkte, parlak ufak zerreler varsa ASLA akvaryumda kullanmayın.
En büyük tehlike taşlardaki metallerdir. Eğer taşın üzerinde metalik renkte, parlak ufak zerreler varsa ASLA akvaryumda kullanmayın.
[/QUOTE]
Metalik renkte parlak zerreler olan kayaları kullanmayın yazmışsınız fakat ben yaklaşık 6 aydır malawi akvaryumumda bunlardan kullanıyorum. Akvaryumcumda kullanıyor bir sorunumuz yok.