Taşınırken su aşılama
Bugun akvaryumdaki balıkları karantina akvaryumuna aldım. Akvaryumu yıkadım, herşeyi temizledim. Bugun taşınacaktık fakat malesef salıya sarktı. Akvaryumu bozmadan önce ayırdığım 1 damacana suyu yeni kurduğum akvaryuma aşılamak için bekletiyorum. 3 gün bekleyecek olan su da herhangi bir bozulma vs olur mu? Sonuç itibariyle filtrelenmeden damacanada bekliyor. Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arzu hanım daha önce de (elektrik kesintileri) elektrikler 4 veya 5 saat kesildiğinde dış filtre içindeki bakterilerin öleceği yazılmıştı kaldıki siz 3 gün bekleyecek diyorsunuz bence bu şekilde suyunuz bozulacaktır.
Saygılar...
Hava motoru mu yok neden veremezsiniz anlayamadım ki . Eger hava olmazsa salı yı bırakın yarın a kadar bile dayanmazlar ...saygılarımla
Arzu hanım merhaba,
Su ile aşılama ile yapmaya çalıştığınız, nitrifikasyon bakterilerinin sıfır tankta arıtma işi yapmaları ise, zaten suda serbest durumda bulunan bakteri kolonileri pek az olacakları için, bu işlemin pek de faydası olmayacaktır. Kirada oturduğum için maalesef tanklarımla beraber pek çok kereler taşındım ve bu işte en etkin yöntemin, dış filitreyi yaşar durumda tutmak olduğuna inanıyorum. Bir kova akvaryum suyuna dış filitrenin giriş ve çıkış uçlarını daldırıp, çalışır vaziyette bırakıyorsunuz, olup bitiyor. Ondan sonra yeni ya da sıfırlanmış tanka, kovadaki ile eş değer ısıda (ki ilgili yabancı makalelerde nitrifikason bakterilerinin ısı değişimlerine karşı çok dirençli olduklarını okudum, yani bu çok önemli değil) ve özellikle dinlendirilmiş, ya da hazırlama preparatları ile klordan arındırılmış suyu doldurup, yaşayan dış filitrenizi monte ediyorsunuz. Her şey kaldığı yerden devam ediyor. Bunu 4 kere denedim (taşındım ) hiç bir problem yaşamadım. Sizin durumunuzda bunun için çok geç ise su saklamaya hiç güvenmeyin, suda zaten pek az olan serbest durumdaki bakteri sizlere ömür. Çalışır durumda filitreniz varsa onunla aşılayın. Ya da nitrivec ile hayata yeniden başlayın.
Sağlıklı balıklar dileğiyle...