tanımlayamadğım bir canlı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2011 09:45
Merhaba,son iki gündür akvaryumumda minicik koyu kahverengi,salyangoza benzeyen bir yaratık var ama tam olarak anlayamadım.salyangozların yaralı olduğu okumuştum ama bu kahverengi yararlı mı bilmiyorum fotoğrafını koyacaktım ama o kadar küçük ki hiç belli olmuyor.zararlı bir şeyse çıkarmam gerek ama karar veremedim ne yapmam gerektiğine.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2011 11:33
Akvaryumunuza sonradan dahil ettiğiniz kum, bitki yada herhangi birşey var mı_?
Eğer böyle bir ekleme yaptıysanız muhtemelen eklediğiniz malzemelerin içinden gelen salyangoz yavrusudur.Saygılar
Eğer böyle bir ekleme yaptıysanız muhtemelen eklediğiniz malzemelerin içinden gelen salyangoz yavrusudur.Saygılar
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2011 14:21
Yok yeni bir şey eklemedim ama büyük ihtimalle kurarken aldığım bitkilerden geldi ve şimdi biraz büyünce fark edebildim.umarım zararlı değildir.
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 10:21
Eğer salyangoz ise zararlı değildir.Bitkilerin içinde salyangoz gelmiş olabilir. Çok dikkatli bakarsanız salyangoz olup olmadıklarını farkedebilirsiniz.Yada net bir fotoğraf ekliyebilirseniz daha doğru yorumlar gelicektir.
yns325 2011-06-29 10:23:16
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 10:57
Dün aldığım çim bitkilerinin içinden yaklaşık 15 tane çıktı bu canlılardan.Temizleyebildiğimi temizledim ve kırıp malawi tankıma attım.Canlı yem oldu afiyetle yediler :) Büyük ihtimal aldığınız bitkilerden gelmiştir.Şu an 2 3 tane var benim akvaryumumda ama kontrol ettiğiniz sürece hiç bir zararı yoktur
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2011 12:14
Sanırım yavruluyorlar ve gittikçe büyüyorlar şimdi 4 ya da 5 tane var.bitkilere zararı var mı bilmiyorum henüz bütün gün camda ya da filtrenin etrafında geziyorlar.p