Tanganyika sevdası ...
Bildiğiniz gibi 100*40*50 amerikan tankım vardı . Ama yazdan beri hayallerimi süsleyen 800 litre tanganyika tankımı kuramamıştım . Amerikanlarda kötü tecrübeler yaşadım ve elimden çıkaracağım . 200 litrede tanganyika biotop denemeyi düşünüyorum Aklıma takılan en önemli konu suyu tamamen değiştirmek zorundamıyım . Malum kuraklık var . Veya %50 su değiştirsem olabilirmi ? %50 1,5 aylık sudan kalsa diğer %50 yi ise tanganyika buffer ve lake salt ile tamponlayarak koysam olabilirmi ? Aklımdaki türler ise 3-4 -5 cm boyutunda olmak üzere 5 adet synodontis petricola , 5 adet neolamprologus tretocephalus ve 5 adet olmak üzere bir julidochromis türü(aklımda ornatus var) . Büyüdüklerinde cinsiyetlerine göre ayarlarız . Tür olarakta önerilerinizi bekliyorum tabi dekor olarakta
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yücel teşekkür ederim . Tank gerçekten güzelmiş . Tür tavsiyelerinide beklerim .
Öncelikle kuraklıkla alakalı olarak taşıdığınız sorumluluğunuz alkışlanmaya değer. Bununla beraber tanganyika tecrübem olmamakla beraber. Kullanmayı planladığınız mevcut suyun hastalık içermediğini biliyorsanız, kalanınıda çeşmeden dolduracaksınız, suda % 50 oranında tazelenme olacaktır. Akabinde t.b ve l.s ile destekleyebilirsiniz. Sorun olacağını düşünmüyorum.
Tecrübeli arkadaşlar bakalım ne diyecekler.