Tahran Akvaryumcuları - Cadde Nebvav
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhabalar,
İşim gereği Tahran'a yaptığım seyahatlerden bu en sonuncusunda Tahran akvaryumcularını gezme şansı buldum. Genele anlamda İranlı hobidaşlarımızı FH hastası...
Tahranın bütün akvaryumcuları Nebvav caddesinde, direkt cadde üstü ve ya çarşı içlerinde, 10-15 arası akvaryumcuya girdim çıktım;
FH ler çeşit çeşit ve fiyatlarıda çok değişken. King kamfa aynı boydaki 2 FH 2 dükkanda bambaşka fiyatlar söylenebiliyor.Sanırım turist olduğumu anlamaları ilede alakalı bu fark. Yalnız silk blue da dahil olmak üzre FH ler Türkiye'ye oranla çok çok ucuz.
İranlı hobiciler benim anladığım kadarıyla boylanan balıkları seviyorlar. FH,GT,Texas, Argus,Arowa gibi tipi türü farketmeksizin iri balık seviyorlar. Discusda populer ve 12-14 cm lik boylar 15 dolar. Her cins icin gecerli bu fiyat. Malavi az sayıda mevcut akvaryumcularda Tanjanika türleri ise hiç yok. Olumsuz olarak şunları soyleyebilirimki boyalı yada boyasız bir çok varyasyon papağan cichlid mevcut. Sanırım satışıda çok çünkü akvaryumcularda çok sayıda mevcut. Enjeksiyonla boyamada çok yaygın. Mavi boya basılmış GT ler ve texaslar gördüm. Orta amerikan ciclidler akvaryumcularda %70-80 diyebilirim. Fakat orjinal türler görmedim. Sadece 1 akvaryumcuda 1 adet geophagus proximus gördüm;
boyalı GT ve texaslar (umarımülkemize gelmez böyle doğal olmayan durumlar);
okcu balığıda vardı ve sadece 2 dolardı fiyatı;
Genel;
Kısa zaman içerisinde acele ile çekilmiş fotoğraflarla anlatmaya çalıştım sizlere Nebvav akvaryumcularını. Benim şahsi fikrim orda hobi daha güzel ve ucuz balıklarla bilinçsizce yapılıyor. Mono ve argusun yanında FH yada GT olabiliyor. Aslinda bunu akvaryumculara bakıp yorumlamamak lazım. Malum bizim akvaryumcularımızı gezen yabancı biri neler der acaba. Son olarak şunu söyleyeyim FH ciler için bulunmaz memleket, fotosunu çektiğimi sandığım ama çekmediğimi sonradan anladığım kafalı bir 12-13 cm lik silk blue erkek FH 40 dolardı. Bir ara düşündü ciddi ciddi kabine nasıl sokarım diye. Sonuçta o orda kaldı ben yurda döndüm. Her hobicinin Nebvavı görmesini dilerim. Tahrana yolu düşen arkadaşlara tavsiye olunur...
Kulaktan dolma batti ciktilardan vazgecin, yasadigim sehirde su icicliyor icinde klor yok, okadar safki isindiktan sonra akvaryuma koyabiliyorum. Devlet fakirlik maasi bagliyor ihtiyaci olana, türkiyede ayni sistemi getiricem diyenlere deli gözüyle bakiliyor. Yasam kalitesi stress gürültü toz duman firsat esitligi cok önemli seyler, kadinlarini örtüp eve kapatan 2. sinif gören milletler balina beslese ne degisir?
Kulaktan dolma batti ciktilardan vazgecin, yasadigim sehirde su icicliyor icinde klor yok, okadar safki isindiktan sonra akvaryuma koyabiliyorum. Devlet fakirlik maasi bagliyor ihtiyaci olana, türkiyede ayni sistemi getiricem diyenlere deli gözüyle bakiliyor. Yasam kalitesi stress gürültü toz duman firsat esitligi cok önemli seyler, kadinlarini örtüp eve kapatan 2. sinif gören milletler balina beslese ne degisir?
[/QUOTE]
Yazımı iyi okuyun , cevabı kendiniz vermişsiniz zaten.Bu konulardan dolayı 30 yıl gerideyiz.